Wpis z mikrobloga

Czy jest obowiązek instalowania aplikacji covidowej? Co grozi, jeśli jej nie zainstaluje? Czy ten wymóg jest zgodny z prawem i egzekwowany?

#koronawirus
#covid19
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ruszka: nie masz obowiązku prawnego posiadania telefonu komórkowego obsługującego określine aplikacje, możesz sobie mieć nokię 3310, nie masz obowiązku prawnego posiadania internetu, to sa martwe przepisy
  • Odpowiedz
@Killson:

Znajomy mówi, że w takim wypadku trzeba składać specjalne pismo i to nie jest takie hop siup - nie wiem na ile prawdziwy jest ten argument ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@ruszka: ja nie instalowałem, zignorowałem przypomnienia. Na drugiej i trzeciej kwarantannie już nawet mnie nie nękali. W razie czego mam wymyślona linie obrony w sądzie: nie ufam rządowym aplikacjom ze względu na prywatność i bezpieczeństwo (a są ku temu podstawy).

Poza tym żartuje, żadnej ew. nawet sprawy w sądzie nie będzie bo to martwe przepisy.
  • Odpowiedz
@ruszka: To jest martwy przepis, bo nie ma obowiązku posiadania smartfona na androidzie lub iosie z dostępem do Internetu. I nikt nie sprawdza czy w twoim przypadku tak rzeczywiście jest.
  • Odpowiedz
@ruszka: jacy wy ludzie jesteście p----------i, jak niby ktoś ma ciebie zmusic do akceptacji regulaminu aplikacji czy regulaminu sklepu Play? Faktycznie powinni robić testy IQ przed dostępem do internetu.
  • Odpowiedz