Aktywne Wpisy

rales +363
#ralesnatinderze <-- tag do obserwowania
A w sumie pochwalę się, bo czemu nie. Wpis może nie dotyczy stricte randki z tindera, ale tyle osób obserwuje ten tag, że poczułem się zobligowany, aby opowiedzieć, jak wygląda moja sytuacja.
Jak informowałem - w trakcie relacji z dziewczyną nr 31 odinstalowałem apki randkowe. W sierpniu podjąłem nowe zatrudnienie. Pracuję w dość sfeminizowanej branży – ok. 80% współpracowników w nowej tyrce to kobiety. Od razu zwróciłem
A w sumie pochwalę się, bo czemu nie. Wpis może nie dotyczy stricte randki z tindera, ale tyle osób obserwuje ten tag, że poczułem się zobligowany, aby opowiedzieć, jak wygląda moja sytuacja.
Jak informowałem - w trakcie relacji z dziewczyną nr 31 odinstalowałem apki randkowe. W sierpniu podjąłem nowe zatrudnienie. Pracuję w dość sfeminizowanej branży – ok. 80% współpracowników w nowej tyrce to kobiety. Od razu zwróciłem
źródło: couple-hold-hands-mountains-nature-600nw-2433364229
Pobierz
Amigoyamigo +8

Na początku wyjaśnijmy sobie, co to jest kworum. W skrócie, jest to minimalna liczba uczestniczących w głosowaniu posłów, aby takie głosowanie było ważne. Czyli żeby nie było tak, że nagle przychodzi sobie w losowym momencie 20 posłów na salę i głosują co chcą.
Dzisiejsze kworum wynosiło 231 posłów. Tylu posłów musiało wziąć udział w głosowaniu, aby było ono ważne. PiS miał na sali 229 szabli. Nie miał samodzielnego kworum. Dość szybko wśród opozycji powstał pomysł, aby wyjąć karty do głosowania, tak aby nie było 231 głosów. W taki sposób oficjalnie zagłosowołaby tylko 229 posłów i głosowanie byłoby nieważne.
I teraz kluczowa kwestia - chodzą słuchy, że posłowie partii hehe wolnościowej z góry odrzucili tę propozycję. Bardzo chcieli oficjalnie wstrzymać się od głosu. Nie zgodzili się na wyjęcie kart. Co dali w prezencie PiS-owi? Jedyną "rzecz", której mu dzisiaj brakowało. Kworum.
#bekazpisu #bekazkonfederacji #tvpis #konfederacja #bekazprawakow #sejm #polityka
@Disegno: XD
źródło: comment_16397722225rkObTkQZM7qHIvC7s2rlJ.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez autora
źródło: comment_1639816769RL5vLYayppwKg5EGYBQjN9.jpg
Pobierz@pansmek: I chyba poprawkę Konfy odrzucili, na ten temat? Nie?
Bo Konfa miała dwie poprawki - jedną o kasie dla TVP, drugą o wyborze rady mediów(czy czegoś takiego). Ta druga przeszła, ta pierwsza nie przeszła.