Wpis z mikrobloga

MAŁY UPDATE DOTYCZĄCY PODSUMOWAŃ NA GOOGLE DATA STUDIO

https://datastudio.google.com/u/0/reporting/d037ef07-354d-4f21-9b8d-f37f61bc33fc/page/hhIfC

Dodałem nowe wykresy:
- hospitalizacje od początku epidemii
- zgony od początku epidemii
- testy (procent pozytywnych i liczba) od początku epidemii

a także wykresy, które postowałem ostatnio pod wpisami:
- średnia 14-dniowa zmiany liczby nowych przypadków w ujęciu t/t
- wiek a zgony

oraz mapę zgonów w 4. fali.

Przy mapie dotyczącej wyszczepienia dodałem także informacje o średnim wyszczepieniu dla powiatów i zmianie d/d oraz poprawiłem nieco skalę.

#koronavs #koronawirus
Matt_888 - MAŁY UPDATE DOTYCZĄCY PODSUMOWAŃ NA GOOGLE DATA STUDIO

https://datastud...

źródło: comment_16390522451zhaIqwcIfMQHTHYE1piw6.jpg

Pobierz
  • 46
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@niewiempoco: Śmiertelność tego potwornego wirusa wynosi 0,023% w Polsce według oficjalnych statystyk a te są mocno naciągane. Nie ma co, legitny powód do codziennej psychozy ze strony rządu, mediów i pozytecznych idiotów.
  • Odpowiedz
@Matt_888: Pamiętaj że już leci 3 dawka w PL, też by warto było śledzić, sam juz znam osoby 3 razy ZAŚMIERCIONKOWANE i nadal żyją ale spokojnie 79 dawka ich wykończy na amen, a do tego jeszcze sie trują raz na sezon szczepionką przeciw grypie
  • Odpowiedz
Na mapie dotyczącej wyszczepienia ten czarny kwadracik na dole to Rzeszów? Nie wiedziałem że to takie szurskie uparte miasto ;)) . Ile tam jest 5 - 10% zaszczepionych?

Tam przecież ludzie na ulicach jak w Bergamo muszą leżeć... ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
Widać że obecna fala idzie mimo wszystko łagodniej niż zeszloroczna - gdyby wtedy wyrabiali więcej testów to byłoby jeszcze więcej przypadków. Tej jesieni nie dobijamy do 50% pozytywów co należy uznać za spory sukces ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@munioman: dokładnie, weź jeszcze pod uwagę że rok temu ludzie się bali tego wirusa, były izolacje itd. W marcu już była totalna olewka, ludzie zaczynali pomimo restrykcji normalnie funkcjonować, a obecnie to już jazda bez trzymanki, otwarte dyskoteki, stadiony, ludzie normalnie żyją...
  • Odpowiedz
Śmiertelność tego potwornego wirusa wynosi 0,023% w Polsce według oficjalnych statystyk a te są mocno naciągane.

@mkfan: pokaż te swoje oficjalne statystyki Krulu Matematyki.

Ja znalazłem tylko takie:
Według najnowszych danych z 6 kwietnia 2021 r., współczynnik śmiertelności COVID-19 w Polsce wynosi
  • Odpowiedz
@mkfan: królu zloty, biorąc pod uwagę ten Twój współczynnik a za liczbe chorych biorac 38000000 (czyt caly kraj) wychodzi ze na covid zmarlo 8740 ludzi.
Poszales za mocno;) try harder
  • Odpowiedz
Według kalkulatora 86 796 zgonów wśród 3730000 chorych to 2,32%

@galonim: czyli śmiertelność jest niewątpliwie mniejsza, niż 2,32%. Z prostego powodu - zdiagnozowanych zakażonych jest, zgodnie z wszelkimi oszacowaniami, kilkukrotnie (od 5 do 10 razy) mniej niż faktycznie zakażonych. Czyli śmiertelność od 0,2 do 0,6% to takie bezpieczne widełki, zgodzisz się?
  • Odpowiedz
zgodzisz się?

@Nieszkodnik: Oczywiście, że się zgodzę. Polska za mało testuje, dużo ludzi przechodzi bezobjawowo, do szpitali trafiają ludzie w cięższych stanach. Gdyby były stosowane masowe testy to ilość zarażonych w stosunku do śmierci mocno by spadła a i przy okazji byłyby większe szanse na odratowanie wykrytych we wczesnym stadium choroby.

Ale Mireczek matematyk, z którym prowadziłem dyskusję
  • Odpowiedz