Wpis z mikrobloga

#kuchnia

jak robicie picke domową i dajecie ją na blaszkę, papier do pieczenia to włączacie termoobieg czy góra-dół?
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Wojtas_elo: góra/dół na blasze z papierem ~220st. (lepiej 10st. mniej niż 10st. więcej) środkowa półka. 7-12min w zależności od grubości ciasta. Ważne - grzej piekarnik razem z blachą i wkładaj picke od razu na rozgrzaną blachę - wtedy równo się przypieka i ładnie to wygląda.
  • Odpowiedz
@Wojtas_elo: Jaki problem? Jaki problem się pytam? Bierzesz rozgrzaną blachę i dajesz na górę jeśli masz palniki na gaz. Albo na dwie drewniane deski do krojenia na blat. Jak już masz to ogarnięte to na pusty placek dajesz szybko sos i składniki i wraca do piekarnika. Masz na to jakieś 2 min. zanim blacha wystygnie :D
  • Odpowiedz
@Ackoz: mam za słabą psychę żeby składniki były nierównomiernie. No nic, próbuje z tą blaszką, jak bede pamietać to zrobie fote i podziele sie efektem ( ͡° ͜ʖ ͡°) pozdro!
  • Odpowiedz