Aktywne Wpisy
antywojo +55
Czy możliwe jest zbudowanie nowego miasta? Czy miasto musi mieć 1000 lat?
Niezupełnie i przykładem jest Milton Keynes w UK. W latach 60 rząd postanowił zbudować nowe miasto by ograniczyć populację Londynu.
Dziś ma 220 tysięcy mieszkańców:
-pasy zieleni
-szerokie ulice
-dobra komunikacja miejska
-dobry rozstaw budynków
-perfekcyjna lokalizacja
Czy i u nas dałoby się zbudować nowe miasto i rzucić wyzwanie #wroclaw #warszawa #krakow #poznan ? xD
#miasto #polska #uk #ciekawostki
Niezupełnie i przykładem jest Milton Keynes w UK. W latach 60 rząd postanowił zbudować nowe miasto by ograniczyć populację Londynu.
Dziś ma 220 tysięcy mieszkańców:
-pasy zieleni
-szerokie ulice
-dobra komunikacja miejska
-dobry rozstaw budynków
-perfekcyjna lokalizacja
Czy i u nas dałoby się zbudować nowe miasto i rzucić wyzwanie #wroclaw #warszawa #krakow #poznan ? xD
#miasto #polska #uk #ciekawostki
TheVinc +14
W jakim wieku zakochiwaliscie się w kimś? Ja byłem zakochany w gimnazjum a później w szkole średniej. W żadnym wypadku nie byliśmy razem.
A dzisiaj mam 30 lat (bez dwóch miesięcy) i przez całe moje lata 20ste (które ponoć są najpiękniejsze w życiu i kiedy ludzie przeważnie układają sobie przyszłe życie) ja nie byłem w nikim zakochany. To dziwne? Ile mieliście lat gdy się zakochiwaliscie - tak mocno, na zabój?
Nie łapiesz, że to jest stan typowy. Całkiem sporo ludzi się pod to nie łapie, nie jesteś nikim szczególnym pod tym względem, tylko masa ludzi się nie przyznaje do swoich problemów na tym
Komentarz usunięty przez autora
@blond_lok: zawsze byłam bardzo stała w uczuciach, co sprowadza na mnie tylko nieszczęście. W pierwszym przypadku, kiedy okazało się, że przedmiot moich uczuć ma mnie zwyczajnie gdzieś, myślałam że umrę z bólu. Byłam naprawdę bardzo zakochana.