Wpis z mikrobloga

#smolensk #p------e

Artykuł na temat trotylu a kolesie odpowiadający za śledztwo sprawie katastrofy odmawiają komentarza, p------e:>
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@gav: że to był wypadek, a moim skromnym zdaniem w dużej mierze sprokurowany tym, że Kaczor nalegał na lądowanie niezależnie od warunków. I że Rosjanie nie wykazują dobrej woli w śledztwie, czyli mogliby nam pomagać bardziej, gdyby taka wola polityczna była. @domofon: jw.
  • Odpowiedz
@stekelenburg: Jeśli chodzi o mnie też skłaniam się bardziej w stronę teorii o wypadku, lecz tak naprawdę nic nie jest jasne- jego przebieg i bezpośrednia przyczyna, a w przypadku takiej katastrofy powinno to być wyjaśnione w sposób nie dający możliwości do jakiejkolwiek innej interpretacji.
  • Odpowiedz
@stekelenburg: ja bym bardziej jednak obwiniał Rosjan - po prostu kontroler źle ich nakierował, a sami piloci też popełnili błędy. Plus do tego presja Kaczora na lądowanie, mimo, że nie musiał nic mówić (piloci pamiętali incydent z Gruzji) i wyszło co wyszło.
  • Odpowiedz
@True1988: jak nie masz nic mądrzejszego do powiedzenia to s--------j. @gav: pytałeś mnie o to, co się stało moim zdaniem, to Ci odpowiedziałem. Dlaczego ja nie mogę wierzyć w taką, a nie inną wersje katastrofy? Mi to pasuje do siebie.
  • Odpowiedz
@domofon: obawiam się, że w tej atmosferze nigdy nie dojdziemy do wspólnej wersji, bo zawsze środowiska okołopisowskie będą drążyć wersję o zamachu lub jej podobną. Jakie by wyjaśnienia nie były, Macierewicz będzie jątrzył co najmniej tak długo, aż PiS nie dojdzie do władzy. Krótko mówiąc: wspólnej, niekwestionowanej przez nikogo wersji nie będzie nigdy moim zdaniem. @marwiec: z tego co pisze kontroler lotów @aes_sedai: pilot decyduje o
  • Odpowiedz
Bo nie masz podstaw do takiego zdania!

@gav: na razie nic nie ustalono na 100% więc podstawy ma każdy do każdego zdania. Tyle, że jedne są bardziej wiarygodne, a inne mniej. I to też zależy dla kogo co.
  • Odpowiedz