Wpis z mikrobloga

kolega mojego ojca, właściciel wypożyczalni kaset VHS, twierdził że to pewny biznes i jest ustawiony do końca życia, bo przecież cały czas powstają nowe filmy.

@Lolenson1888: ta wypożyczalnia to jest w Pruszkowie, a kolega ojca pochodzi z Ołtarzewa?
  • Odpowiedz
@bnchxoxoxo: więc gdy VHS zaczęło odchodzić do lamusa otworzyli kawiarenkę internetową ( ͡° ͜ʖ ͡°) (sic!) kawiarenka też już niemodna... wiem! wrócimy do wypożyczalni filmów, ale na DVD! To technologia przyszłości
  • Odpowiedz
@welin: @wielki_fan21: Już trochę wraca, rosną ceny kaset, magnetowidów.

nie wróci. Fatalna jakość i obrazu i dźwięku, już w oryginale,

@Recydywa: Ale czemu dajesz powód na to że nie wróci skoro to jest powód, dla którego właśnie wraca?

Nawet @Krypta_VHS ostatnio film wydał na VHSach.
  • Odpowiedz
moi rodzice mieli m.in. wypożyczalnię VHS, na szczęście orientowali się na tyle, żeby zdywersyfikować swoje biznesy...

@bnchxoxoxo: Słyszałem o takich, co się na kafejki internetowe przerzucili :))
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: @bnchxoxoxo: u mnie w mieście nadal funkcjonuje wypożyczalnia ( ͡º ͜ʖ͡º)

z VHS przerzucili się na DVD oraz wypożyczalnię gier, karta klienta to koszt 40zł i umożliwia wypożyczenie 10 filmów w miesiącu, karta gier umożliwia wypożyczenie dwóch gier w miesiącu i kosztuje 50zł miesięcznie

oprócz tego jeszcze sprzedają gadżety, koszulki, płyty, kasety, winyle, pamiątki (w tym regionalne), piny, oraz bilety na koncerty,

Ruch mają
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: ja kiedyś poznałam laskę, który kupiła wypożyczalnię kaset, a było to.... 2011 rok. to były już czasy kiedy po kolei upadały ostatnie wypożyczalnie. a ta laska była szczęśliwa, że zainwestowała we własny biznes (ʘʘ) ciekawa jestem jak ta historia się skończyła.
  • Odpowiedz