Wpis z mikrobloga

@Tami: no i to fajnie, w G1 właśnie nigdy nie lubię, że dobijamy do capu postaci w sile, i musimy iść w coś innego jeśli chcemy dalej rozwijać postać, a tutaj budujemy od początku do końca postać pod to chcemy
@szczuro187: Pamiętam, że zwykle robiłem tak, że wchodziłem do kopalni, biłem jednego z ćpunów i brałem jakiś tam dwuręczny z 40 siły i 80 obrażeń - po tym cała gra była na luzie.
@szczuro187: Gra pozwala brać broń? Jest to normalny loot? No to w czym problem w grze gdzie można pobić/zabić prawie każdego?

Co do fabuły - ma to sens jako, że podstawową motywacją w tego typu miejscach jest ogarnięcie jak najlepszej broni - analogicznej strategii nie zrobisz w pierwszym rozdziale z Krukiem czy Gomezem - bo są zwyczajnie zbyt silni (plus Gomez ma nieśmiertelność)
Hmm no nie wiem, niby masz rację że to wszystko zrobiłeś w pełni legalnie, bez gliczy, kodów itp. Ale jednak gra zwykle dostosowuje swoje mocne looty typu silny oręż z postępem fabularnym w grze i aktualnym poziomie trudności misji i przeciwników (no chyba że będąc słabym zaryzykujesz wejście do jakichś trudnych miejsc) 1 rozdział początku gry gdzie idziesz do kopalni po papiery do jana nie jest wymagającą częścią, na takim etapie trudno