Wpis z mikrobloga

Jak to jest, że #niebieskipasek nie może przyswoić prostych zasad porządnego sprzątania? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
- bierze się za mycie naczyń, ale nie zdejmuje z zapełnionej suszarki talerzy i sztućców;
- myje kubki, ale nie domywa octem osadu po herbacie;
- myje sedes, ale nie domywa deski klozetowej i dolnej części muszli;
- rozwiesza pranie, ale nie strzepuje ubrań i wyglądają przez to jak psu z gardła wyjęte;
-etc.

Proszę, tłumaczę, pokazuję, ale za każdym razem muszę się denerwować - często podnoszę przez to głos :(
banalne rzeczy… Chciałabym, żeby już zaskoczył i żebym nie musiała strzępić więcej ozora.
Pamiętajcie, jak sprzątać to tylko porządnie!
#niebieskiepaski #rozowepaski #zwiazki #partnerstwo
  • 82
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 12
@wioseneczka: mi się czasami wydaje, że oni są jacyś niepełnosprawni i bezużyteczni xd czasami co te chłopy odpierd.. to ja nie wiem. I nawet jakby ktoś z jakimś niedorozwinięciem trochę pomyślał to zrobiłby to lepiej. Nie tylko mówię o domowych rzeczach. Może też takie czasy, że mężczyzni tacy są.
  • Odpowiedz
@chwila: @s---k: takie słowa zwykle wypowiadają osoby niedojrzałe emocjonalnie. Ludzie #!$%@?ą różne rzeczy, nie wydaje mi się, by było to ściśle związane z płcią.
  • Odpowiedz
Proszę, tłumaczę, pokazuję, ale za każdym razem muszę się denerwować - często podnoszę przez to głos :(

@wioseneczka: Podnoszenie głosu na partnerkę/partnera odpada. Jeżeli nie ma innego wyjścia, najlepiej zakończyć związek.

Jeżeli to, że chcesz mieć czyste szklanki jest dla niego aż tak nieistotne, że woli to olać... To nie jest wiele.
  • Odpowiedz
@wioseneczka: @chwila: I wy niby macie źle. Zwrócicie uwagę na takie rzeczy facetowi i mu to koło dupy lata. Zwrócicie na takie rzeczy kobiecie to ta się obrazi na tydzień.
Co do samych obowiązków to nic nie przebije jak ktoś po zmywaniu nie przetrze zlewu i nie wyciśnie gąbki, tylko zostawi wszystko mokre i zachlapane
  • Odpowiedz