Aktywne Wpisy
Solipsyzm +396
Też macie tego typu wysyp rzeczy z AI na #facebook?
Nie nadążam już nawet tego blokować, wszystkie z tysiącami lajków i komentarzy, chociaż podejrzewam że większość to boty. Mam wrażenie że teoria martwego internetu jest coraz bardziej wiarygodna.
#technologia #fb #ai #sztucznainteligencja
Nie nadążam już nawet tego blokować, wszystkie z tysiącami lajków i komentarzy, chociaż podejrzewam że większość to boty. Mam wrażenie że teoria martwego internetu jest coraz bardziej wiarygodna.
#technologia #fb #ai #sztucznainteligencja
ClaudeSpeed +9
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Tytuł: Depesze
Autor: Michael Herr
Gatunek: reportaż
ISBN: 9788365271280
Tłumacz: Krzysztof Majer
Wydawnictwo: Karakter
Liczba stron: 280
Ocena: ★★★★★★★★☆☆
Rewelacja. O wojnie w Wietnamie dosadnie i bez patosu. Autor w chaotyczny sposób opisuje otaczające go szaleństwo i codzienność reportera wojennego. Musiałam się nieco przemóc do specyficznej narracji, ale po kilku stronach się wciągnęłam. Książka nie jest reportażem jako takim, nie jest też powieścią. Nie ma tu też jakiegoś objawienia czy czegoś nowego. Anty-wojenna w swoim przekazie po prostu pokazuje jakim syfem jest wojna i jakie odciska piętno na ludziach biorących w niej udział. A to wszystko z muzyką w tle.
Dziękuję @Mortadelajestkluczem za przypomnienie o tej pozycji!
Wpis dodany za pomocą tego skryptu
#bookmeter #czytajzwykopem #ksiazki
Średnia ocena z Wykopu: ★★★★★★★★☆☆ (8.0 / 10) (2 recenzji)
Następne podsumowanie tagu: 2021-12-01 12:00 tag z historią podsumowań »
Kategoria książki: reportaż, literatura faktu, prasa
Liczba
Kupiłam! Najwyżej będę znowu Cię wołać za kilka dni ;)
Taki już niestety los popularnych książek z ograniczonym nakładem, gdzie nikt się nie kwapi do dodruku.