Wpis z mikrobloga

W równoległym normalnym świecie Messi po odebraniu w poniedziałek złotej piłki zaprasza #lewandowski na scenę po czym oddaje mu nagrodę mówiąc, ze jest mu zwyczajnie wstyd, że jakieś ciecie z Haiti, Wysp Wielkanocnych czy Burkina Faso dali mu balon dor za nazwisko, a tak naprawdę na tę nagrodę zasługuje polak od conajmniej dwóch lat.
Ale do tego trzeba mieć jaja i klasę.
#pilkanozna
  • 8
@odislaw: a po co? Za 5 lat o tym komu się złota piłka należała będzie pamiętać jedynie małe grono Polaków i wielkich fanów RL9. A Messi będzie miał wieczną chwałę za kolejną nagrodę.
@odislaw: No ale dobrze napisał. Kto będzie pamiętał że Messi dostał kilka piłek na wyrost? Powinni ludzie przestać się przejmować tą nagrodą popularności
@odislaw: akurat cały plebiscyt mi zwisa. Piłkę nożną oglądam tylko jak reprezentacja gra i bardzo rzadko jakąś ligę mistrzów (zazwyczaj wyłącznie finał).
To, co opisałem działa w każdej dziedzinie. Pamięta się o tych, którzy dostali nagrodę, a nie tych, którzy mogli, powinni. Ci, co dostali nagrodę mają wieczną chwałę, a nominowani, zasłużeni itd. są zapamiętani wyłącznie przez fanatyków, a ci z czasem wymierają, tracą zainteresowanie. To zwycięzców się później wymienia i
@odislaw Skoro nie oddał w 2019 van Dijkowi, to tym bardziej nie odda Robertowi "nie gram, bo jestem zmęczony", "strzelam tylko w lidze farmerów", "wygrałem tylko ligę farmerów" Reklamowskiemu.
@itsover: co ty z tym van Dijkiem, nawet nie ma co porównywać sytuacji z 2019 (gdzie Messi ciągnął Barcelonę na wszystkich frontach, był królem strzelców LM i cały sezon grał znakomicie, a nawet na nieszczęsnym Anfield wystawił kilka dobrych okazji kolegom) do 2021 (gdzie głównie opiera się to na wybitnym występie w Copa America, bo sezon w Barcelonie miał tylko niezły, a w PSG jeszcze nic specjalnego nie pokazał), o Lewym
@satch_ Na Anfield to Messi został schowany do kieszeni przez Matipa. Porównanie van Dijka z Jorginho jest nie na miejscu. Jorginho grał bardzo dobrze, van Dijk wybitnie, dlatego Holendrowi wówczas należała się Złota Piłka tak jak psu buda.
@odislaw: siema. Wczoraj wygrał Messi, Lewy dostał jakąś tam nagrodę pocieszenia. Z tego, co czytałem Messi stwierdził, że rok temu to Lewy powinien wygrać. Nagrody co prawda nie oddał, ale wykonał gest, który w mediach określali (przynajmniej wczoraj) jako "piękny".
I teraz odnośnie tego, co pisałem. Dziś się tym brandzlują, że Leo taki piękny gest wykonał. Ale czy myślisz, że za 5 lat czy 10 ktoś (oprócz fanbojów Lewego, może Messiego