Wpis z mikrobloga

Robię czasami takie dania w klimacie Azji. Poza mięsem z podudzia drobiowego używam też wieprzowiny. Z reguły wybierałem łopatkę bez kości, bo w miare przystępna cenowo i zawsze jest w sklepie. Ale po którymś razie z kolei doszedłem do wniosku, że łopatka jest słaba. Często zdarzają się kawałki z tymi białymi przerostami czy co to tam jest. Przez co jeden kawałek jest super a drugi żuje się jak guma. Czy jest jakiś dobry zamiennik łopatki? Szynka? Czy coś innego? Coś co korzystnie wpłynie na odbiór dania a nie będzie kosztować fortuny...
#kuchnia #gotowanie
  • 1
@Wookash071: najlepszy to wiadomo boczuś ( ͡° ͜ʖ ͡°) ładny kawałek z mięsem i najlepiej bez chrząstek, kroisz w plastry lub dużą kostkę i robisz dalej po swojemu. Poza tym to karkówka - ale tutaj też przerosty będziesz miał i ewentualnie szynka, ale jakoś osobiście nie jestem fanką szynki