Wpis z mikrobloga

@iEarth: dzieki tym 2 zabiegom (goracej wodzie i szybkiemu schlodzeniu) skracasz kontakt kawy z gorącym naczyniem, dzieki czemu unikasz spalenia sie kawy i nieprzyjemnej goryczy ;d oczywiscie nie to ze sie wymądrzam, pewnie od hoffmana z jutuba mam te protipy ;d

a i oczywiscie kawiarke myjemy samą wodą, w tym warto myć osad w miejscu w ktorym zbiera sie kawa

kawa z kawiarki to nadkawa, Włosi wiedza co dobre ;d
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@NieBojeSieMinusow: Jak przelewasz odrazu kawę do filiżanek, to nie trzeba chłodzić. No i trzeba pamiętać, żeby odrazu po umyciu wysuszyć, bo się psuje. Chyba, że ma się nierdzewke to nie trzeba
  • Odpowiedz
@NieBojeSieMinusow: Jak masz stalową to nie ma tego problemu. W Aluminiowych zachodzi rekacja przez którą stop aluminium się utlenia i powstaje osad, ew brzydki zapach. Nie przeszkadza to w użytkowaniu, tylko wpływa na wygląd, czasem na smak
  • Odpowiedz