Wpis z mikrobloga

@verizon: skrót myślowy. nie będę walił murkotekstów o inwestycjach w technologię, wynalazczość, maszyny, obniżanie kosztów produkcji i zwiększanie wydajności, zakładam że każdy wie o co chodzi.
  • Odpowiedz
@spluczka: (#) To się nazywa LTW i społeczne pochodzenie wartości i podziału pracy. Czyli jednak Marks. Masz rację - ściana niewiele wyjaśni, tak jak analogia aksjomatu działania do aksjomatów w fizyce. Lacan mógłby się uczyć, a Sokal byłby niepocieszony.
  • Odpowiedz
To się nazywa LTW i społeczne pochodzenie wartości i podziału pracy. Czyli jednak Marks.

@verizon: gospodarka podażowa, tłuczku bo wszystko co napisałem - należy osadzić w kontekście gospodarki rynkowej.

ale możesz wywracać moją wypowiedź jak chcesz. Ty i Twój plusujący Cię kolega - przydupas :)
  • Odpowiedz
@spluczka: (#) Wiem, że kolektywizm ogólnie jest be, ale pisownia poprawna to ta lepsza forma tegoż.

Uważasz, że Marks opisywał głównie gospodarkę socjalistyczną? Na jakiej podstawie? Nie wywracam żadnej wypowiedzi, tylko zauważam parafrazę nauczania autora Kapitału.
  • Odpowiedz
@verizon:

Uważasz, że Marks opisywał głównie gospodarkę socjalistyczną? Na jakiej podstawie?

Gdzie coś takiego napisałem? Znów dyskutujesz sam ze
  • Odpowiedz
Gdzie coś takiego napisałem? Znów dyskutujesz sam ze sobą.

Nie wprost. należy osadzić w kontekście gospodarki rynkowej. Jakby Marks pisał głównie o czymś innym. Śledzisz? Nie jestem pewien.

To już Twój problem. Naprawdę - j/w. Nie chce mi się walić całego murkotekstu (...)

Nie
  • Odpowiedz