Wpis z mikrobloga

#bialorus #bekazpisu

pisowcy się dziwią że ktoś może mieć zastrzeżenia do budowy zapory w Polsce na granicy z Białorusią i że hurr durr zdrajcy ojczyzny.

Przypominam, że ci idioci z zimną krwią i z wyrachowaniem potrafili ustawić nawet deal na respiratory i maseczki, gdzie zamieszana była rodzina ministra zdrowia, handlarze sprzętem narciarskim i handlarze bronią, respiratory i maseczki do #!$%@? i nikt za to nie beknął. I potem dziwota że w takim samym trybie robią akcje liczone w miliardach złotych, gdzie też podejrzanie powiązania mają, a jakże, kolejni pisowcy.

Komu wy się dziwicie? XD Ludzie przed wojną, jak była potrzeba, nie żałowali pieniędzy żeby robić ściepy na okręt podwodny dla wojska, gdzie już #!$%@?ąc od walorów wojskowych — było mówione że kupujemy drogi i nowoczesny okręt, zebrano kasę i kupiono drogi i nowoczesny okręt, który pływał i miał wartość bojową. A nie #!$%@? kajak albo ponton napędzany wiosłami i z uzbrojeniem w postaci procy na fasolę, który w dodatku nie pływa i nie spełnia wymagań, a gdzie rodzina ministra i elity rządzące #!$%@?ły publiczne pieniądze na dacze w górach i samochody. Jakby to nie był pis, to do płotu na granicy ludzie jeszcze sami by się zrzucili jak na Owsiaka, ale pisowcom dać 10 złotych to już masz pewność że to #!$%@?ą na mafijne układy. Lepiej dać żulowi niż wam, bo żul będzie wdzięczny, ukłoni się i wypije twoje zdrowie, a wy #!$%@? i rozkradniecie, po drodze jeszcze zwyzywając od zdrajców stanu bo ktoś śmiał śmieć zwrócić na to uwagę xD
  • 4
@p0lybius: jak napisalem gdzies, ze za 1.5 mld mozna miec praktycznie 50km autostarty gdzie wlicza sie kupe betonu, robot inzynieryjnych i przygotowania administatrycjnego (ok 30-35mln/km). A juz mnie jakis "patriota" od razu zaczol jechac ze przecie 400km muru to nie drogo. No to ja nie wiem ile w koncu bo wszedzie pisza o 180km, a 1.5mld / 180 km = wychodzi 8 #!$%@? milionow za kilometr murku z ogrodzeniem. Ale za