Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Czy to jest dobry moment na sprzedaż działki na zadupiu, na wiosce gdzie do najbliższego miasta powiatowego jest 25 km. Pytam ponieważ nie wiem czy to jest dobry moment na sprzedaż, inflacja w następnym roku pewnie już będzie na poziomie 10% itd., z drugiej strony płace lokalnemu gosciowi za koszenie w roku ok. 600 zł aby ładnie ją utrzymac i aby nie zarosła. Wogóle tej działki nie uzytkuje i z jednej strony chce sie jej pozbyc i sprzedac, a z drugiej boje sie tej cholernej inflacji w następnym roku.
#nieruchomosci #ekonomia #gospodarka #inflacja

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #6191fa9e6d062d000ad4327a
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Doceń mój czas włożony w projekt i przekaż darowiznę
  • 13
OP: @Lala-Sassy ogłoszenie już wisi z 8 miesięcy i trafił mi się kupiec który daje najwięcej z wszystkich których miałem do tej pory. Większości się nie podobała ta działka bo za blisko drogi i ze względu na jej kształt. Oglądało już ją chyba z 15 osób i żadnej nie przypadła do gustu bo za blisko drogi i kształt działki też nie odpowiadał tym osobom.

Ten komentarz został dodany przez osobę dodającą
@AnonimoweMirkoWyznania: Jak masz co robić z pieniędzmi i działka jest trudna do sprzedaży to idź w ta ofertę. Ale moim zdaniem to ma sens tylko jk faktycznie potrzebujesz kasy na coś: na wkład własny, na inna nieruchomość, może remont, jakaś inwestycje. A tak sprzedać żeby przejść kasę to zawsze słabo.