Wpis z mikrobloga

@Loginconajmniej4znaki: Czemu ma tymczasowo maskować słabe ogniwa? Będzie chciał pójść na zawody to będzie problem jak całe życie paski, jak potrzebuje ich przy wiośle hantlem 45 kg to znaczy, ze jest słabo i powinien wrzucić w plan jakiś grip work @Krzysio_misio12 możesz dodać pod koniec treningu jakiś zwis na drążku z obciążeniem, coan hold, trzymanie talerzy w palcach z 5 serii i więcej ciągów bez pasków
  • Odpowiedz
@Loginconajmniej4znaki: Nie chodzi o to, ze musi być trojboista i chodzic zaraz na zawody, tylko siła chwytu tez jest integralna częścią treningu i sprawności, siły człowieka i przynajmniej według głupotą jest zaniedbywanie tego+ nie wiesz nigdy czy nie zachce Ci się wystartować i jak nigdy nie ćwiczyłeś chwytu to będziesz żałował bo bardzo ograniczysz swój potencjał
  • Odpowiedz
@Loginconajmniej4znaki: OP zapytał o sposób na poprawę chwytu w ćwiczeniach wiec mu napisałem jaki jest sposób i podkreśliłem jeszcze rolę siły chwytu w treningu. Nie widzę tutaj nigdzie zaprzeczania sobie, we wiosłach masz dużo mniejsze ciężary niż w RDL chyba, ze robisz jakieś power rows to wtedy inna sprawa
  • Odpowiedz
@Loginconajmniej4znaki: no widzisz mamy masę różnych zależności, różnych czynników, różnych ćwiczeń, ciężarów, przedziałów powtórzeń etc więc bezpośrednio nie da się stwierdzić tych standardów, ja wziąłem pod uwagę średni poziom w miarę silnego gościa co regularnie dźwiga zelastwo jakis czas i w tym przypadku te puszczanie chwytu przy wiośle 45 kg jest słabe i jak by miał w każdym ćwiczeniu używać paski to będzie to lipa bo bedzie miał ciagle maskowane
  • Odpowiedz