Niesamowite jest to, ze ten kraj jest podzielony nawet w kwestii tego, czy ktoś może nielegalnie i siłowo przekraczać naszą granice. To już jest #!$%@?.
@RenkaRenkeMyje: Akurat w tej kwestii większość społeczeństwa popiera stanowczą reakcję polskich służb na granicy. To, że media nagłaśniają lewackich pożytecznych idiotów nie znaczy jeszcze, że mamy do czynienia z jakimś podziałem. Każdy człowiek z rigczem wie, że bezpieczeństwo granicy jest najważniejsze bez względu kto teraz jest u steru władzy.
@RenkaRenkeMyje: głupie gwiazdki i celebryci mówią a ich głupi fani robią. Chyba jedyne dobre działanie PiSu to to że trzyma rękę na pulsie i wysyła tam wojsko. Szkoda tylko że opozycja się podzieliła i Tusk popiera takie działania a niektórzy jego koledzy pajacują tam i tak opozycja traci a PIS zyskuje.
@RenkaRenkeMyje nie do końca. Ludzie myślą o uchodźcach, którzy szukają azylu, którzy uciekają przed wojną, złym systemem itp. Dlaczego winisz zwykłych ludzi, skoro nawet RPO twierdzi, że twierdzi, że łamiemy prawo? Nie tylko RPO. Są profesorowie prawa, którzy twierdzą tak samo. Tutaj dla Mirków bez wykształcenia i wiedzy to wszystko wydaje się takie proste i oczywiste, ale takie nie jest.
@qrcyrpnx bo zgodnie z konwencjami trzeba pomóc cywilom którzy cierpią z powodu wojny. Ale nie, nie oznacza to że mają zostać wpuszczeni ot tak. Tylko u nas leżymy z tą pomocą.
Mnie zawsze dziwi dwójmyślenie "patriotów" - przypominać wszystkim dookoła, że nasi rodacy ukrywali żydów (co zresztą było niezgodne z prawem na terenie okupowanej Polski) i mówić o tym, że byliśmy najsprawiwdliwszym narodem w tej kwestii to są pierwsi, ale gdy pojawia się sytuacja analogiczna, gdzie są wykorzystywani ludzie do politycznych wojenek, to nagle dostają jakieś zbiorowej amnezji i podniecają się, gdy tych ludzi wywozi się spowrotem do lasu xD. Ja rozumiem, że
Zgoda, że to #!$%@? ale to żaden "tenkraj". To samo jest w każdym państwie rozwiniętym borykającym się problemem nielegalnej imigracji. Lewary kwiczą, wpuszczać wszystkich jak leci. Prawaki krzyczą, strzelać do każdego kto się zbliży do granicy. A ci co te kryzysy wywołują, zacierają łapki ( ͡°͜ʖ͡°)
@szpongiel: @qrcyrpnx: @Hrjk: Ja jestem przeciwny wpuszczaniu ot tak, ale boli mnie brak pomocy humanitarnej od państwa, a wręcz zapobieganie możliwości udzielenia jej przez fundacje/organizacje. To jest #!$%@?ństwo.
To już jest #!$%@?.
#takaprawda #bialorus #polska
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez autora
A ci co te kryzysy wywołują, zacierają łapki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@RenkaRenkeMyje:
@RenkaRenkeMyje: Skandal. Przecież wszyscy powinni mieć takie zdanie jak ty.
https://www.rp.pl/spoleczenstwo/art18875401-afganczycy-proszacy-o-azyl-nie-chca-mieszkac-w-polsce