Aktywne Wpisy
Villeman +26
Kitka wróciła z podwórza przedwczoraj wlokąc się praktycznie na tylnych łapach. Myślę sobię - przetrącony kręgosłup. W domu jednak widzę, że daje rade z biedą chodzić, jednak ogon jak martwy, ani rusz. Coś z nim nie tak? Może coś innego? Późna pora, brak otwartego gabinetu weterynarza, nic nie zrobię. Staram się pomóc jak tylko się da, widzę że cierpi, na noc ustawiam budzik co dwie godziny, aby sprawdzić, czy jest okej i
Salomonthekrol +146
I wlasnie za to kocham Unie Europejską.
- jechałem 50 km/h w terenie zabudowanym, a nie #!$%@?łem jak wszyscy 70-80, bo "warunki na to pozwalają", czyli deszcz i pełno liści na drodze;
- nie wyprzedziłem rowerzysty na drodze, na której przejścia dla pieszych są co 30m, okolice szkoły i akurat dzieciaki zaczynały do niej iść;
- nie #!$%@?łem się nikomu pod maskę na skrzyżowaniu, tylko grzecznie poczekałem 20 sekund (!) aż ktoś mnie wpuścił;
- zatrzymałem się na stopie;
- zatrzymałem się na pomarańczowym.
A osoba która mnie zwyzywała ma 30 lat doświadczenia za kółkiem i prawo jazdy na każdą kategorię xD I jak na drogach ma być w tym kraju dobrze.
#motoryzacja #polskiedrogi
¯\_(ツ)_/¯
@Krupier: nie wiem ja 10 lat bez żadnej kolizji
@gatineau:
Ciężko sprowokować jak się stoi, ale w sumie wszystko jest możliwe z polskimi kierowcami. XD
Komentarz usunięty przez autora
Nie robię z siebie kozaka za kierownica, ani nie pochwalam wyprzedzenia na 3 na podwójnej czy #!$%@? 100 w zabudowanym. Jednak za kierownica trzeba być zdecydowanym i mieć pewne ruchy. Pewnie stanąłeś dęba, jak tylko zapaliło się pomarańczowe i czekałeś do włączenia się do ruchu sprawdzając 10 razy czy na pewno masz jedynkę wrzucona. Ulice są pełne takich mimoz
@Klemens_anon: Czyli gpsowe 60-70, to nie jest #!$%@?.
żeby wyprzedzić rowerzystę nie trzeba jechać 100kmh, nie widzę tutaj żadnego problemu mijając go spokojnie.
@Vosemite: W terenie zabudowanym już jest.
@Yurakamisa: na jakich pasach, co 30m są przejścia a z tego co op pisze, gość jechał 10kmh za rowerem aż wszystkie pasy się skończyły, też bym się #!$%@?ł jadać za nim.
po za tym rower to nie auto, jedziesz dalej swoim pasem i masz dobrą widoczność
@Yurakamisa: jak masz pół roku prawo jazdy to może i jest xd dobrze, ze takich zamulaczy jest ułamek na drodze
@Vosemite: I nadal nie wrócisz w tych 30 metrach na swój pas nie przekraczając ciągłych.
@Vosemite: Zwykle jednak nie jedziesz dróg na których można poprawnie
@Yurakamisa: jej, ciągła to lawa. Jeszcze jesteś w czasie kursu na prawo jazdy i intrsuktor krzyczy jak najedziesz na ciągłą, i musicie kilometr za rowerem jechać bo nie ma przerywanej?
ja #!$%@? ludzie ogarnijcie się, jak stresuje was jeszcze sam fakt ze poruszacie sie szybciej niz 7kmh, to okej, ale nie opowiadajcie takich głupot.
nie wiem skąd
@Yurakamisa: Niezła manipulacja albo ignorancja. Ludzie giną na drogach, bo #!$%@? 120kmh w zabudowanym czy bo najechali kołem na ciągłą?
@Vosemite: niezła manipulacja ludzie giną tylko dlatego bo #!$%@?ą 120 w terenie zabudowanym ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Yurakamisa: to tylko przykład, co jest bardziej prawdopodobne. Jak zdasz prawo jazdy to wrócimy do rozmowy bo to nie ma sensu