Wpis z mikrobloga

Właśnie zostałem "zwyzywany" od niedzielnego kierowcy, bo:
- jechałem 50 km/h w terenie zabudowanym, a nie #!$%@?łem jak wszyscy 70-80, bo "warunki na to pozwalają", czyli deszcz i pełno liści na drodze;
- nie wyprzedziłem rowerzysty na drodze, na której przejścia dla pieszych są co 30m, okolice szkoły i akurat dzieciaki zaczynały do niej iść;
- nie #!$%@?łem się nikomu pod maskę na skrzyżowaniu, tylko grzecznie poczekałem 20 sekund (!) aż ktoś mnie wpuścił;
- zatrzymałem się na stopie;
- zatrzymałem się na pomarańczowym.

A osoba która mnie zwyzywała ma 30 lat doświadczenia za kółkiem i prawo jazdy na każdą kategorię xD I jak na drogach ma być w tym kraju dobrze.

#motoryzacja #polskiedrogi
  • 184
  • Odpowiedz
@Klemens_anon: Polscy kierowcy jeżdżą jakby byli w amoku. Ci ludzie najchetniej z auta by nie wychodzili. Oni nie widzą dalej niz metr spod maski. Jada jakby byli na haju urwy. Strach wyjsc na droge. No i egzaminatorzy maja #!$%@? jajca na to czy ktos cos umie czy nie, przepuszczają nawet upośledzonych umysłowo
¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Nie z mojej winy

@Krupier: no jak nie z twojej jak zapewne sprowokowałeś swoją wolną jazdą #!$%@??

/sarkazm ale obawiam się że wielu kierowców w Polsce naprawdę tak myśli

@gatineau:

Ciężko sprowokować jak się stoi, ale w sumie wszystko jest możliwe z polskimi kierowcami. XD
  • Odpowiedz
@Klemens_anon: pamiętam jak miałem prawo jazdy jakieś 2 miesiące i jechałem z rodzicami i ciotką oraz wujkiem do rodziny w odwiedziny. Ciotka (nie ma prawa jazdy) co chwilę komentowała, a to jadę za szybko, a to za wolno, a to za delikatnie w zakręt wchodzę... #!$%@?łem się, trzymałem się na przystanku i powiedziałem ciotce, że stąd jedzie autobus do rodziny, dokąd jedziemy i jak jej się nie podoba to zapraszam #!$%@?ć.
  • Odpowiedz
@Klemens_anon: Przestań się maziać, bo to ty jesteś niedzielna #!$%@? za kółkiem.
Nie robię z siebie kozaka za kierownica, ani nie pochwalam wyprzedzenia na 3 na podwójnej czy #!$%@? 100 w zabudowanym. Jednak za kierownica trzeba być zdecydowanym i mieć pewne ruchy. Pewnie stanąłeś dęba, jak tylko zapaliło się pomarańczowe i czekałeś do włączenia się do ruchu sprawdzając 10 razy czy na pewno masz jedynkę wrzucona. Ulice są pełne takich mimoz
  • Odpowiedz
a nie #!$%@?łem jak wszyscy 70-80

@Klemens_anon: Czyli gpsowe 60-70, to nie jest #!$%@?.

- nie wyprzedziłem rowerzysty na drodze, na której przejścia dla pieszych są co 30m, okolice szkoły i akurat dzieciaki zaczynały do niej iść;

żeby wyprzedzić rowerzystę nie trzeba jechać 100kmh, nie widzę tutaj żadnego problemu mijając go spokojnie.

- nie #!$%@?łem się nikomu pod maskę na skrzyżowaniu, tylko grzecznie poczekałem 20 sekund (!) aż ktoś mnie wpuścił;
  • Odpowiedz
Czyli twierdzicie że wyprzedzanie na pasach jest spoko. A potem dziwić sie że podnosza mandaty ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Yurakamisa: na jakich pasach, co 30m są przejścia a z tego co op pisze, gość jechał 10kmh za rowerem aż wszystkie pasy się skończyły, też bym się #!$%@?ł jadać za nim.

po za tym rower to nie auto, jedziesz dalej swoim pasem i masz dobrą widoczność
  • Odpowiedz
na jakich pasach, co 30m są przejścia a z tego co op pisze, gość jechał 10kmh za rowerem aż wszystkie pasy się skończyły, też bym się #!$%@?ł jadać za nim.

@Vosemite: I nadal nie wrócisz w tych 30 metrach na swój pas nie przekraczając ciągłych.

po za tym rower to nie auto, jedziesz dalej swoim pasem i masz dobrą widoczność

@Vosemite: Zwykle jednak nie jedziesz dróg na których można poprawnie
  • Odpowiedz
I nadal nie wrócisz w tych 30 metrach na swój pas nie przekraczając ciągłych.

@Yurakamisa: jej, ciągła to lawa. Jeszcze jesteś w czasie kursu na prawo jazdy i intrsuktor krzyczy jak najedziesz na ciągłą, i musicie kilometr za rowerem jechać bo nie ma przerywanej?

ja #!$%@? ludzie ogarnijcie się, jak stresuje was jeszcze sam fakt ze poruszacie sie szybciej niz 7kmh, to okej, ale nie opowiadajcie takich głupot.

nie wiem skąd
  • Odpowiedz
Polecam spojrzeć w statystyki śmiertelności naszych dróg tam masz kierowców upośledzonych takich jak ty ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Yurakamisa: Niezła manipulacja albo ignorancja. Ludzie giną na drogach, bo #!$%@? 120kmh w zabudowanym czy bo najechali kołem na ciągłą?
  • Odpowiedz
niezła manipulacja ludzie giną tylko dlatego bo #!$%@?ą 120 w terenie zabudowanym ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Yurakamisa: to tylko przykład, co jest bardziej prawdopodobne. Jak zdasz prawo jazdy to wrócimy do rozmowy bo to nie ma sensu
  • Odpowiedz