Wpis z mikrobloga

Od 2 tygodni wszyscy piszą o turbinie Hondy jak to da przewagę Red Bullowi. A zwróciliście uwagę, że RB w 2017 i 2018 RB jeszcze z Renault też był o wiele mocniejszy niż zwykle?
Ciekawe też jak wypadanie Toro Rosso, w tym sezonie mocniejsze niż zwykle. Jeżeli turbo honda zrobi różnicę to będzie nieźle. Gasly top 4.
Do tego jeszcze upgrade'owany silnik Ferrari, który też powinien być mocny.

Tak oto spełnia się mój mokry sen, Hamilton P7 i z 30 punktów straty do Maxa. Dziękuję za uwagę.

#f1
  • 4
@snieznykoczkodan: Myślę, że na P7 Hamiltona potrzebowalibyśmy naprawdę dobrych ustawień i współpracy całyuch zespołów oraz potrzeby porządnego skręcenie silnika Merca, co może się zdarzyć, bo w sumie ich żywotność to obecnie zagadka chyba dla wszystkich. Patrząc co robią z Bottasem to chyba nawet dla nich samych, ale to nadal może być mało.

Z drugiej strony Mclareny i Ferrari walczą o każdy punkt, bo bitwa o 3 miejsce będzie pewnie do samego
@snieznykoczkodan: Myślę, że odległe miejsce Hamiltona jest możliwe, a jak dla Mercedesa to już kiepska sytuacja. Kluczowe kwalifikacje według mnie oraz czy bottas wreszcie wróci do ścigania. Pierwsze oczywiste, jeżeli utknie za jakimś tsunoda, gaslym, a dokoła będą walczyć 4 auta McLarena i Ferrari.. Jeszcze Perez, którego ciężko zdefiniować jeżeli chodzi o pozycje startową. Druga kwestia to powtórka z Austin - 2 kierowców to o jednego za dużo, gdy walczy się