Wpis z mikrobloga

Rzecz jasna wpłaty co miesiąc ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ciekawe, że jak komuś potrzebny argument, to spycha to do przykładu jednostkowego. Ty przyjmij, ty płać.
A jak dostaje argument tego samego typu od strony przeciwnej, to nagle #!$%@? o "takie rzeczy powinny iśc z budżetu", "to ich decyzja", to sramto to siamto.
Nie chcę opowiadać się po żadnej ze stron, ale jak chcecie używać tego "argumentu", to stosujcie go także do SPRAW WAM NIEWYGODNYCH.

#polska #neuropa #bekazprawakow #aborcja #bekazlewactwa #uchodzcy
źródło: comment_1635864382pFcVWdBMeTXO3yEHGX9rMY.jpg
  • 9
@Wedam:
w sensie?
Przecież większośc osób pokroju Godek i elektorat PIS/konfederacja nie chce uchodżców i chcą jednoczesnie prawie całkowitego zakazu aborsji.
Więc ten obrazek ich tyczy w 100% niezależnie od powszechności używania. Te "logikę" należy zastosowac względem siebie, jak ktoś tego używa niezależnie o który przykład chodzi.
Tym bardziej, że matki które musza potem utrzymywac te dzieci lub spędzać z nimi 24/7/365 narzekają na brak pomocy, na co ludzie pokroju Godek
@27er: ja jestem zwolennikiem aborcji i jestem uważany za zwolennika uchodźców (jedyne czego chcę, to skuteczne wyłapywanie wszystkich migrantów, swobodne wpuszczanie ich przez granicę, zamykanie ich w ośrodkach i szybka ścieżka deportacji a jeśli nie mają dokumentów to odesłać Białorusi, a kryzys migracyjny trzeba zakończyć poprzez uderzenie ekonomiczne przez łotwę, litwę i Polską, zamykając granicę dla ruchu towarowego, żeby złamać gospodarkę białorusi, to byłyby najsilniejsze sankcje uderzające w 40% eksportu Białorusi.
@Wedam: to nie Białoruś tylko Rosja robi akcję z uchodźcami. Jeśli my zablokujemy import to Rosja zakręci nam kurek. I będzie problem bo żaden kraj nie może sobie na to pozwolić. Nie ma łatwego wyjścia z tej sytuacji. Musieli byśmy zacząć importować surowce w całości z USA ale transport kosztuje...
Całe NATO i Unia powinni się zebrać do kupy i dać do zrozumienia kacapom że tak niewolno. Ale niestety w rządach
@Wedam: Przecież Białoruś to już praktycznie Rosja. A w dodatku dlaczego to Polska ma załamywać ich gospodarkę i ponosić za to wszystkie konsekwencje? Gdyby było wsparcie unii i rekompensata strat łącznie z wsparciem militarnym różnych krajów członkowskich to inna gadka.
Przecież Białoruś to już praktycznie Rosja

@Mezomorfix: no właśnie nie do końca, ale za dlugo by o tym rozmawiać. Poszukaj sobie Łukaszenko i Zbir w google. Tam będzie więcej na temat tego, że każde niepowodzenie Białorusi to większa integracja w zbir. Ale Białoruś cały czas ma dużo swobody. Według Putina, najlepiej by było, gdyby Białoruś została wchłonięta po prostu do Rosji.
Gdyby Polska odcięłaby ich do eksportu, to po prostu Łukaszenko
@Wedam: Jest też taka sprawa czy nam to na rękę że Rosja oficjalnie wchłonie Białoruś? Bo moim zdaniem raczej nie. Lepsza jest już taka strefa buforowa niż żadna. Z twojej wypowiedzi wynika że Putin ten kryzys zaplanował nie przeciwko Polsce i UE a właśnie przeciwko Białorusi. Białoruś nadal ma małą szansę stać się suwerennym państwem i dołączyć do UE co według mnie było by najlepszym rozwiązaniem dla Polski. Jeśli nawet udało