Wpis z mikrobloga

Mirki
Zapuszczam sobie włosy, już jest całkiem całkiem i robię slickback

jako okres przejściowy, bo to chyba najschludniejsza fryzura dla takiej długości. Początkowo wszystko jest dobrze, ładnie się układa, na mokre włosy nakładam prestyler, potem suszę, na koniec jeszcze dodam trochę jakiejś glinki/pomady z lekkim chwytem, żeby nie przesadzić, oczywiście matowej. I przez pierwsze 1-2h jest ok, włosy pewnie nie są 100% suche, a po tym czasie tworzy mi się middlepart

Czy to chodzi o to, że włosy są za krótkie by się trzymać w slickbacku? Jak temu zaradzić? Czy po prostu czekać aż urosną? #!$%@? mnie to niemiłosiernie, bo wyglądam słąbo w tym middlepartcie, taki stary-młodziutki. A slickback jest ok

#modameska #fryzura #barber #fryzjer
  • 15
@peoplearestrange: U mnie było podobnie. Chcąc wyczesać slicka, po paru godzinach robił mi się middlepart.
Niemniej jednak w moim przypadku zadziałał sposób, że wieczorem po umyciu włosów mokre zaczesywałem grzebieniem do tyłu i pozostawiałem na noc do wyschnięcia, bez żadnych prestylerów i suszenia suszarką. Wystarczyło tylko kolejnego dnia rano pomadą i zaczesać do tyłu