Aktywne Wpisy
antywojo +113
Czy możliwe jest zbudowanie nowego miasta? Czy miasto musi mieć 1000 lat?
Niezupełnie i przykładem jest Milton Keynes w UK. W latach 60 rząd postanowił zbudować nowe miasto by ograniczyć populację Londynu.
Dziś ma 220 tysięcy mieszkańców:
-pasy zieleni
-szerokie ulice
-dobra komunikacja miejska
-dobry rozstaw budynków
-perfekcyjna lokalizacja
Czy i u nas dałoby się zbudować nowe miasto i rzucić wyzwanie #wroclaw #warszawa #krakow #poznan ? xD
#miasto #polska #uk #ciekawostki
Niezupełnie i przykładem jest Milton Keynes w UK. W latach 60 rząd postanowił zbudować nowe miasto by ograniczyć populację Londynu.
Dziś ma 220 tysięcy mieszkańców:
-pasy zieleni
-szerokie ulice
-dobra komunikacja miejska
-dobry rozstaw budynków
-perfekcyjna lokalizacja
Czy i u nas dałoby się zbudować nowe miasto i rzucić wyzwanie #wroclaw #warszawa #krakow #poznan ? xD
#miasto #polska #uk #ciekawostki
Poleci ktoś jakąś dobrą aplikacje na Androida (telefon), która pozwala odtwarzać muzykę z wyłączonym ekranem, a najlepiej bez teledysku (dane mobilne)?
#pytanie #youtube #technologia #aplikacje
#pytanie #youtube #technologia #aplikacje
Zapuszczam sobie włosy, już jest całkiem całkiem i robię slickback
jako okres przejściowy, bo to chyba najschludniejsza fryzura dla takiej długości. Początkowo wszystko jest dobrze, ładnie się układa, na mokre włosy nakładam prestyler, potem suszę, na koniec jeszcze dodam trochę jakiejś glinki/pomady z lekkim chwytem, żeby nie przesadzić, oczywiście matowej. I przez pierwsze 1-2h jest ok, włosy pewnie nie są 100% suche, a po tym czasie tworzy mi się middlepart
Czy to chodzi o to, że włosy są za krótkie by się trzymać w slickbacku? Jak temu zaradzić? Czy po prostu czekać aż urosną? #!$%@? mnie to niemiłosiernie, bo wyglądam słąbo w tym middlepartcie, taki stary-młodziutki. A slickback jest ok
#modameska #fryzura #barber #fryzjer
Niemniej jednak w moim przypadku zadziałał sposób, że wieczorem po umyciu włosów mokre zaczesywałem grzebieniem do tyłu i pozostawiałem na noc do wyschnięcia, bez żadnych prestylerów i suszenia suszarką. Wystarczyło tylko kolejnego dnia rano pomadą i zaczesać do tyłu
no i potem znowu, myję/moczę, prestyler, pomada
i dupa ;/
mam trochę wrażliwą i wolałbym sobie tam stanu zapalnego nie zrobić
Czego używasz tak jeszcze zapytam?
prestyler lockhart enigma
na górę albo świnia niebieska albo layrite cement
@pedro_migo: jest napisane heavy oil
poczekam moze jak podrosną to będzie lepiej, dzieki za wszystkie porady :)
Połysk niski naturalny, który w ciągu dnia staje się matowy.
Jeszcze z ciekawości zapytam jakiej długości masz włosy?