Wpis z mikrobloga

https://www.yafud.pl/46712/ Ogłoszenie o pracę na stanowisko pracownik biurowy, płacą od najniższej krajowej. Nie wiedziałam o co chodzi z tym od najniższej krajowej. Dzwonię umawiam się na rozmowę wstępną. Miły pan zadawał mi dość standardowe pytania, po czym mówi że w sumie da mi szansę i mogę zacząć już. Cała uradowana pytam na czym ma polegać moja #praca, bo w ofercie nie ma nazwy firmy, tylko numer telefonu. Miły pan wyciąga wielką księgę i oznajmia mi, że mam to zabrać ze sobą i chodzić po mieszkaniach i oferować produkty z tej "księgi". Tak, był to jakiś katalog wielki, ważył tone! Mówię mu, że to raczej nie jest praca typowo biurowa, i że jestem trochę zmieszana tym. Na co miły pan odpowiedział, że mogę zrobić ogromne pieniądze, i dodał że od każdego zakupionego towaru dostanę prowizje czy coś tam takiego. Najniższa krajowa plus prowizja? No szok aż dopytałam. Nie... Moja wypłata miała zależeć od tego ile rzeczy sprzedam, jeżeli nic nie sprzedam nic nie zarobie. Powiedziałam, że raczej nie. Miły pan zaczął naciskać, że nic nie tracę, mogę chociaż spróbować. Mówię mu że ludzie słabo otwierają drzwi nieznanym osobom, i że ja nie mam żadnych zadatków na sprzedawcę. Podziękowałam i wyszłam. Zapomniałabym o tym gdyby nie to że miły pan zapisał mój numer i co jakiś czas do mnie dzwonił z pytaniem czy może jednak zmieniłam zdanie. #yafud #fail
  • Odpowiedz