@Sleepwalker: szczerze ja bym chyba do LEGO pisał, nie wiem ile razy trzeba by rzucić ta paczką i na niej usiąść żeby aż tak zniszczyć te kartony (ಠ‸ಠ)
@Sleepwalker: Nie wrzucaj tylko przypadkiem tych zdjęć na żadną grupę Lego na fejsie bo zaraz się banda zjebów zleci, którzy będą ci cisnąć że „przecież klocki w środku nie są uszkodzone to co marudzisz, karton służy tylko do transportu”
@Sleepwalker: Pisz do LEGO będzie szybciej, strasznie słabo pakują mniejsze rzeczy. Blistry dostałem ostatnio w otwartej "tekturze", bo kartonem tego bym nie nazwał (5 ścian xd). Jedynie nie wiadomo kiedy Ci wyślą drugi raz, więc pytanie czy chcesz na już mieć.
@Sleepwalker do DPD nie masz co pisać, bo nie jesteś prawdopodobnie płatnikiem. Pisz do LEGO czego są amebami umysłowymi i tak c-----o pakują przesyłki.
@E-Seven: Lego zawsze wsadza pudełka w karton i żeby nie latały to wypełnia takim papierem pakowym jak u OPa. Większe sety zazwyczaj przychodziły w bardzo dobrym stanie (jeśli nikt po nich nie skakał) w dość mocnych kartonach. Dwa małe zamówienia ostatnio to było: raz w rozpadającym się delikatnym kartonie, drugi raz blistry w otwartej tekturce (całą zawartość widać było bez otwierania), więc według mnie powinni poprawić pakowanie mniejszych zamówień.
Jeszcze raz! W takim stanie przyszła dziś paczka od Lego. Jest sens dzwonić do DPD czy od razu infolinia Lego?
źródło: comment_1635500753xR1Dmc3Xtk4B6ZgTCF7u4y.jpg
Pobierzźródło: comment_1635500790DFtf79UKel8oNSQfaMfbiD.jpg
PobierzJedynie nie wiadomo kiedy Ci wyślą drugi raz, więc pytanie czy chcesz na już mieć.
@DivineDevil: @Sleepwalker: Serio z oficjalnego sklepu Lego? Strasznie słabe wypełnienie. Co oni zgniecionym kartonem to wypełniają?