Wpis z mikrobloga

• 2
Mirasy, warto na własną rękę podłączyć indukcję pod siłę? nie wydaje mi się to skomplikowane, podobnie jak podłączanie lamp, wystarczy się nie #!$%@?ć i podpiąć odpowiadające sobie kolory w kostkach, ale mam za mało wiedzy w tym temacie dlatego wolę zapytać. Podbić gwarancję może mi ziomek z uprawieniami. Fachowiec od razu zawoła 150zł a może zrobi takie same czynności jak ja, ale nie wiem czy nie trzeba jakiś parametrów mierzyć spejclanymi miernikami tak żeby było ok, oświećcie mnie () #remontujzwykopem #stepujacybudowlaniec #remont #mieszkanie #dom #kuchnia #gotujzwykopem
  • 14
  • Odpowiedz
@MilionoweMultikonto: Taaa... jakby fachowcy to od razu robili wszystko idealnie. Rozbierałem niejedno gówno po fachowcach, zrobione tak że szkoda gadać. Przy nowych dobrych instalacjach, to wystarczy rozróżniać kolory aby ogarnąć podłączenie gniazdka / indukcji czy czegoś podobnego.
  • Odpowiedz
Fachowiec 150zl zawola, potem jeszcze bezpiecznik wlozy zamiast miedzianego preta. Sam dasz rade nic sie nie boj, jak juz bedziesz grzebal w skrzynce to wyciagnij przepieciowke zeby miec bezposredni dostep do elektrowni, i pamietaj, tylko frajerzy wylaczaja prond podczas prac nad instalacja elektryczna ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@gooway: dasz radę ogarnąć to samemu bez specjalistycznego mierzenia. Ale nie sugeruj się kolorami tylko sprawdź gdzie są fazy
  • Odpowiedz
@gooway: jak nigdy z elektryką nie miałeś nic wspólnego i gniazda nie potrafiłbyś podpiąć to lepiej normalnie zapytać, daj fote jak to chcesz podłączyć, a nie pytasz czy możesz
  • Odpowiedz