Wpis z mikrobloga

Kurła ale inba. Dzwoni do mnie telefon, odbieram s tam jakaś kobieta z ryjem, dlaczego skasowałem jej zdjęcia. Ja nie wiem o co chodzi nawet, pytam jakie zdjęcia? A ona krzyczy, że robiła u mnie zdjęcia w tamtym roku i jej je pokasowalem. Mówię, żeby spokojnie wyjasniła o co chodzi.
No i kobita tłumaczy, że robiła zdjęcia z bombelkiek i wysłałem jej linka do zdjęc a teraz tych zdjęć nie ma. I jakim prawem ja jej w komputerze grzebałem.
(Pokapowałem się, że chodzi o zdjęcia udostepnione w chmurze google dysku, które udostępniam klientom)
No i tłumacze jej, ze zdjęcia udostępniłem jej w chmurze i w umowie ma napisane, że prosze pobrać zdjecia w ciągu 3 miesięcy bo potem kasuje ze wzgledu na ograniczoną ilosc na dysku.
Okazuje się, ze ona te foty pobrała niby ale je skasowala i chciala pobrac znowu a na dysku ich nie ma. I jakim ja prawem grzebałem w jej dysku. Tlumacze jej spokojnie, choć juz mnie gotuje, ze dysk jest moj, płace za niego i służy tylko do udostepniania. Jeśli sesja byla rok temu to tych zdjec nie trzymam juz tam.
A ona na całą jape sie drze, że NIE MIAŁEM PRAWA KASOWAĆ ZDJĘĆ JEJ DZIECKA!!! TO BYLY JEJ ZDJECIA ZA KTÓRE ZAPŁACIŁA!!! PROSZĘ ODDAC PIENIĄDZE.
Ja juz wkur...ny mówię, że jej zdjęcia byly te ktore pobrała w ciagu 3 miesiecy a teraz to jej sprawa co zrobiła z nimi. A moja sprawa co robię ze zdjęciami na moim dysku.
Ta sie zaczela drzec, ze albo zdjecia albo pieniądze bo pojdzie do prawnika i opisze w internecie jak oszukuje ludzi i im grzebię po ich komputerach.
Mówię, ze niech se robi co chce i się rozłaczylem( ͡° ͜ʖ ͡°)
I tak to się zyje w tej Bolzce( ͡° ͜ʖ ͡°)
#logikarozowychpaskow #fotografia #inba i #heheszki

EDIT: Wlasnie sie pokapowałem, ze chyba mam te foty w domu na jakims dysku zewnetrzym( ͡° ͜ʖ ͡°) Dzwonić do Paniusi czy olać sprawę za chamstwo?( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 219
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@adam-photolive: na przyszłość: wysyłka wetransferem i tam jest określony czas, do kiedy można pobrać (bodajże 7 dni, nie musisz premium kupować).

Po drugie: mówisz, że jak ktoś sobie życzy to za X kwotę dajesz pena (jakiś taniol z alli) albo ktoś przychodzi ze swoim penem/dyskiem i zgrywasz.

Bawienie się w chmury jest bez sensu i generuje konflikty
  • Odpowiedz
@adam-photolive: zawsze można wrzucić link kierujący do wygasłej strony lub z błędem ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Było, nie ma. Poszedłem na rękę; nie pobralas - wygaslo( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@adam-photolive:

ze chyba mam te foty w domu na jakims dysku zewnetrzym

trzymasz foty małych dzieci na zewnętrznym dysku i jeszcze się tym chwalisz w internecie? xD mam nadzieje że będziesz sobie mógł normalnie pracować dalej po takiej informacji i żaden nadgorliwiec cię nie zgłosi XD
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@adam-photolive: nie oddawaj, bo później takie cipy myślą że jak będą darły p---e to wszystko załatwią.

I o to mi chodzi, później taka c--a ma przeświadczenie że jest taka mądra i zaradna i "ustawiła do pionu" oszusta.
  • Odpowiedz
  • 0
@adam-photolive: Sprawdź jak masz skonstruowaną umowę. Znajdując zdjęcia na dysku mogłeś wbić się na minę. Otóż jeśli w umowie jest, że zdjęcia będą kasowane to jakim prawem przechowujesz je ponad rok, w dobie RODO? Nie sądzę aby maDka chciała to wykorzystać gdy osiągnęła swój cel ale ludzie to chuje i kiedyś możesz mieć z tego tytułu problemy. Tak czy siak szacun, że poszedłeś roszczeniowemu babsztylowi na rękę.
  • Odpowiedz
Mnie kamerzysta weselny (czyli o wiele więcej danych) dał 3 komplety płyt i jeszcze powiedział, że przynajmniej 10 lat trzyma materiały jakby coś. Oczywiście, że masz rację, ale zbyt przyjazny dla klienta nie jesteś, a opinia w tej branży jest ważna..
  • Odpowiedz
  • 1
@lunga: imho można darować sobie opinię takiego "klienta". Najgorsze to utwierdzanie babsztyla w skuteczności jej metody "na awanturę". To jeszcze odbije się czkawką niejednej osobie na jej drodze.
  • Odpowiedz