Wpis z mikrobloga

W czasie, gdy wykopki na głównej odtańcowują małpi taniec zwycięstwa nad filmikiem pokazującym mężczyzn-migrantów na granicy jako dowodem na to, że tam same silne chłopy migrują (i jaki to miałby być niby argument?), w lesie nieobjętym kadrem czekałby nas taki widok.

Jesteście za tzw. ,,ochroną granic"? Spoko, ale przestańcie oszukiwać siebie i ludzi w okół, że tam nikt nie ginie, mogą iść na przejście graniczne, mają wybór. Nie mają, bo Polska do spółki z Białorusią im go odbiera.

#antykapitalizm #wolnyswiat #bekazprawakow #migranci
p.....y - W czasie, gdy wykopki na głównej odtańcowują małpi taniec zwycięstwa nad fi...

źródło: comment_1635229917ZoqOs6R95nALKsGN4ps5xr.jpg

Pobierz
  • 105
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 59
@piespolny: pamiętaj że ktoś jest rodzicem tych dzieci.
Ktoś podjął decyzję że idziemy z Syrii do Białorusi siedzieć w lesie.

Co ja mogę na to że ktoś ma durnych rodziców?
  • Odpowiedz
@piespolny: tak jesteśmy za ochroną granic, jak wpuścisz 50 rodzin z dziećmi to za kilka mcy będzie ich pod granicą kilka tysięcy., bo przecież można swobodnie i nielegalnie przekroczyć granicę państwa.
  • Odpowiedz
Co ja mogę na to że ktoś ma durnych rodziców?

@IcyHot: Nie są durni, tylko tam, gdzie mieszkają mają tak przed*pcone, że wolą podjąć takie ryzyko. Tak ciężko to zrozumieć? Nikt się nie ładuje przez las na drugim końcu świata po socjal
  • Odpowiedz
  • 49
@piespolny: ale kto się oszukuje ? Tam ludzie giną z swojej głupoty. A granic ma być chroniona czyli nie wpuszczamy nikogo, kto nielegalnie przekroczył granicę. Już widzę jak z Afryki idą ludzie na Białoruś xd. Więc trzymajmy kciuki za straż graniczną.
  • Odpowiedz
  • 19
@piespolny: wniosek o azyl wraz z tłumaczem i opieką jest ponad siły i chęci tych ludzi. O czym my tu rozmawiamy XD?
Jak przyjeżdżasz do nie wiem, Grecji na wakacje, to też marudzisz, że nie wszystko jest tak, jakbyś chciał? Czy może na zachód pojechałeś i stwierdziłeś że spełnianie tamtejszych wymogów dotyczących legalności pobytu to g---o i w ogóle oto ja wielki polak Lehita nie będę się stosować?
  • Odpowiedz
  • 35
@piespolny: Ale co ma mnie obchodzić to że ktoś zginie w lesie bo był debilem próbującym nielegalnie wpieprzyć się do Niemiec by mieć więcej $$?
  • Odpowiedz
  • 17
@piespolny: a w stanach jeszcze większe, to moze tam niech się zgłoszą i oczekują na samolot z obsługą i szampanem? Jak ktos ma b--ń przy skroni i codziennie słyszy spadajace b---y to ucieka tak jak stoi do pierwszego lepszego miejsca a nie planuje wycieczke z kumplami przez pol kontynentu
  • Odpowiedz