W kodzie kreskowym fileta z kurczaka zapisana jest data przydatności do spożycia. Na kasie samoobsługowej nie da się go skasować jeśli jest po dacie ważności.
@Armo11 z ciekawostek, to jak pracowałam w Tesco na sprzedaży internetowej, to dla produktów z krótkim terminem ważności 5 dni lub mniej, musieliśmy używać niebieskich toreb. Ogólnie był przykaz aby w ogóle takich produktów nie pakować, ale czasem nie było po prostu wyboru. Ostatecznie klient i tak mógł zdecydować czy bierze czy nie
@Armo11: W biedronce to akurat nie robi wielkiej różnicy - co z tego, że mięso jest wg. daty zdatne do spożycia, skoro pół dnia leżało na sklepie na palecie bo nie było komu tego wsadzić do lodówki ( ͡°͜ʖ͡°)
@kimochii: men, tak mi się przypomnialo jak geniusze w jednej z biedronek zaczęli rozmrażanie lodówek w czasie pracy sklepu. Potem musieli zrobić ewakuację nas-klientów bo te nieczyszczone od otwarcia sklepu lodówki puściły soki z tego całego mięsa co tam nakapalo i zrobił się taki smród, że niektórzy z pawianem w ustach wychodzili
@xxxkowal: ale to widać z własnych doświadczeń xDD ja ostatnio dotknalem opakowania jogurtu naturalnego co stał na palecie przed lodówka to był już letni xD
Na kasie samoobsługowej nie da się go skasować jeśli jest po dacie ważności.
#biedronka #ciekawostki #jedzzwykopem
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora