Jestem ciekawy dlaczego CDPR nie potrafi jasno i wyraźnie - bez podkręcania hype, jak przed premierą - powiedzieć community jakie będą tzw. core feature nadchodzących dodatków, wskazując które elementy są pewne na 100%, które są tylko "prawdopodobne", a które dopiero "badają". Przecież muszą znać jakiś rdzeń rozgrywki/motyw, wokół którego buduje się dodatek, czy tam DLC. Patrząc na materiały sprzed premiery wydaje mi się, że największym grzechem było mówienie o wielu funkcjach na wyrost, bez takiego info, żeby podgrzać oczekiwanie, a nie samo to, że o nich wspomniano. Ponieważ wtedy nie było "powodów do zdrady", wiele osób przyjmowało to za pewnik.
Zamiast tego bazujemy na data-miningu i jakiś hurra-optymistach chwalących się przeciekami od samych pracowników, oczywiście bez cienia potwierdzenia...
Po ostatnich newsach, ten brak komunikacji coraz bardziej wygląda mi na rozłożony w czasie "damage control", a coraz mniej na wyciągnięcie wniosków i próbę naprawy reputacji...
Ktoś wie, czy CDPR nadal zatrudnia community managerów? Ci to mają życie. Zastanawiam się za co im płacą pensję... #cyberpunk2077
@Sl_w_k_1: niedługo będzie rocznica, powinni już mniej więcej wiedzieć nad czym pracują i co chcą osiągnąć. Roadmapę im daruję, bo to było chwytanie się brzytwy przez tonącego, zanim się zorientowali, co poszło nie tak na premierę.
Często podkreśla się, że zabrakło komunikacji między devami a działem marketingu. Teraz brakuje komunikacji między graczami a producentem. Na ich miejscu potraktowałbym to poważniej, bo wygląda to tak, jakby stwierdzili, że przed premierą było
Zamiast tego bazujemy na data-miningu i jakiś hurra-optymistach chwalących się przeciekami od samych pracowników, oczywiście bez cienia potwierdzenia...
Po ostatnich newsach, ten brak komunikacji coraz bardziej wygląda mi na rozłożony w czasie "damage control", a coraz mniej na wyciągnięcie wniosków i próbę naprawy reputacji...
Ktoś wie, czy CDPR nadal zatrudnia community managerów? Ci to mają życie. Zastanawiam się za co im płacą pensję...
#cyberpunk2077
Nie komunikuja nic bo fani i hejterzy rozdmuchuja wszystko do granic szaleństwa.
Potem tylko będzie problem
Często podkreśla się, że zabrakło komunikacji między devami a działem marketingu. Teraz brakuje komunikacji między graczami a producentem. Na ich miejscu potraktowałbym to poważniej, bo wygląda to tak, jakby stwierdzili, że przed premierą było