Wpis z mikrobloga

Asus Transformer Book T100 mirki jak myślicie, nada się to do terenowego front-endu? chodzi mi głównie o to czy odpalę na tym PS do np. szybkiego pocięcia jakiegoś layoutu, czy ten sprzęt może tego nie uciągnąć? ewentualnie czy dla eclipse to nie będzie za mało RAMu, do naskrobania czegoś małego na zajęciach?

potrzebuję właśnie czegoś małego, lekkiego, w miarę szybkiego (głównie i tak działam na jakimś Bracketsie/notepad++), a ten maluch kusi ceną (1500 PLN + jakaś karta microSD).

#kiciochpyta #komputery #tablety #windows #webdev #frontend
  • 21
@hatifnat: też myślałem o tym by go kupić w tej cenie promocyjnej, bo marzył mi się taki sprzęt z odpinaną klawiaturą, dotykowym ekranem i windowsem (czyli tablety odpadały), ten w porównaniu do konkurencji jest ponad 2x tańszy! ale martwi mnie ten dysk, w tej wersji 32gb (czyli tej za 1500zł) po instalacji windowsa zostaje mniej niż połowa miejsca... a karty microSD o dużej pojemności i dobrej szybkości tanie nie są
@hatifnat: jak na 64gb zainstalujesz wersję 64bity to Ci zostanie też połowa, a na tej mniejszej wersji podobno nawet nie da się wersji x64 zainstalować ob za mało miejsca... daj link do sklepu z 64GB za 1700zł jak możesz
@kamdz: tak, w polskiej dystrybucji nie ma w ogóle wersji 64gb, bez os'a na bank tego nie będą sprzedawać skoro to jest "pierwszy taki sprzęt i to od razu z w8.1 i bay trail", podobno na wiosnę ma się pojawić wersja z 500GB dyskiem w dock'u, ale ciekaw jestem jak to wpłynie na baterię no i nie chce mi się czekać tyle czasu, potrzebuję coś na już :D
@hatifnat: czemu o tym kompie jest tak mało informacji, nawet na zagranicznych stronach... masz może jakiś artykuł gdzie byłby on opisany w tej wersji z dyskiem 500gb?
@kamdz: nie wiem, większość informacji jaką znalazłem jest po niemiecku, gdzieś znalazłem jakieś zdanie o tym że asus miał jakiś problem z dostarczeniem wersji testowych dla mediów i stąd tak mało info. o wersji z 500gb hdd są tylko wzmianki że jest/ma się pojawić