Aktywne Wpisy

zgarnijpremie +51
Co powiecie na #konkurs? 3 Mireczków lub Mirabelek zgarnie po 50 zł w bonie do #allegro, a jeden Szczęściarz/ra zgarnie stóweczkę (。◕‿‿◕。)
Co zrobić?
Odpowiedzieć na pytanie w komentarzu: Wycofanie gotówki z obiegu: jesteś ZA czy PRZECIW i dlaczego?
Dodatkowo (nice to have):
Sprawdź, jak zyskać 250 zł premii w banku Pekao (w tym 5 dyszek gotówce + 5 dyszek do Żabki na
Co zrobić?
Odpowiedzieć na pytanie w komentarzu: Wycofanie gotówki z obiegu: jesteś ZA czy PRZECIW i dlaczego?
Dodatkowo (nice to have):
Sprawdź, jak zyskać 250 zł premii w banku Pekao (w tym 5 dyszek gotówce + 5 dyszek do Żabki na

FejsFak +277
Umyta Alfa wygląda jak milion dolarów #stepujacybudowlaniec

#programowanie #python #apple
@poloq: No chyb pan żartujesz, że w 2021 roku jeszcze używasz pythona 2 i jakiejś paczki do niego. To już nawet większość super hardych korporacji z tonami legacy kodu przepisała w końcu się na py3, zostały już tylko jakieś niedobitki i projekty na wygaśnięciu.
Sądzisz, że tak szybko wycofają się z Rosseta? Po stronie PC przejście na arm jest raczej bardzo daleko, trochę
@poloq: To raczej kwestia 5-8 lat wsparcia. Legacy z intelowskiej architektury jest zbyt ogromne, żeby szybko to ubili.
Szczerze powiedziawszy, to sam MacOS jakoś dupy nie urywa (poza designem, bo jest po prostu ładny i to fakt). Mimo 10 lat siedzenia na
No i mam iphone - możliwość wgrania na niego własnych apek znaczy dla mnie chyba więcej niż powinna :)
Co
@poloq: ja zawsze biorę wszystkie za i przeciw i nie bawię się w fanbojowanie marek ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dla mnie kultura pracy wygrywa:
- brak wentylatorów, niegrzanie się laptopa
- bezkonkurencyjny antyaliasing tekstu w edytorach tekstowych
- bardzo dobrej jakości matryca
- bezkonkurencyjny gładzik i w miarę OK klawiatura
- niska waga sprzętu (13 cali)
- długość życia na
@poloq: nie, mam odpalone 4 przeglądarki (2xFirefox, Chrome, Safari), serwery, jakieś procesy w node w tle, Dockery, Spotify, IDE i wszystko śmiga.
A tak w ogóle to wolałbym 16, jakby ważył tyle co 13, ale fizyki nie oszukamy (
Kusi mnie wciąż ten base model 14nastki, może poczekam jeszcze na jakieś testy. Do 13nastki pro z 16gb ramu jest jakos niecałe 2k różnicy, co przy tych cenach nie jest takie tragiczne, jeśli będzie wymierny zysk. Jeśli nie to może sprawie sobie za to nowy