Wpis z mikrobloga

@Badass vs code bo jest darmowy i szybki. Przynajmniej z tym co ja się bawiłem to omnisharp działał rewelacyjnie no i wszystkie dodatki typu Azure functions itp bardzo się sprawdzały ale to jeśli coś do colouda robisz.

A tak to polecam VS 2022 64 bit. Na razie na niczym mi się nie złożyło ale ja z moją zabawa to nie jestem wyznacznikiem w tej kwestii.
Korzystam z 2019 w ogromnym projekcie i potrafi przymulić ale i tak działa świetnie przez większość czasu. vscode jest w pytkę jak robisz frontend przy okazji ale omnisharp potrafi wysypać i nieogarniać. Rider najbardziej ze wszystkich przymula, u mnie się w ogóle nie sprawdził. Tak się zrobiło, że korzystam z dwóch jednocześnie, vs2019 do backend i vscode frontend.
@PortowySzczur: rider nie jest lżejszy, przecież ciągnie znacznie więcej ramu niż VS. Rider lepiej indeksuje pliki niż VS przez co jest znacznie bardziej responsywny. VS przy JB jest jak muł. Nigdy do niego nie wrócę xd
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@szmichal: może źle się wyraziłem. Środowisko pracy z Riderem nie spowodowało mi zwiechy jak potrafiło vs, jest bardziej responsywny, dodatkowo resharper działa jak pan Bóg przykazał ;d z resharperem vs to jest dramat