Wpis z mikrobloga

cześć, problem z internetem w Play, od jakiegoś czasu prędkość internetu spadła tak jakbym przekroczył limit danych w miesiącu. To się jednak nie stało, co przyznał konsultant w salonie. Co może być przyczyną tak drastycznego obniżenia prędkości? Po drugiej wizycie w salonie konsultant powiedział, że z routerem jest wszystko spoko i żeby postawić go wyżej xD dodam, że nie zmieniałem ustawień sieciowych ani położenia routera. na screenie wynik testu prędkości internetu działającego w prawidłowy sposób według play
#play #internet #router
Chojrack - cześć, problem z internetem w Play, od jakiegoś czasu prędkość internetu s...

źródło: comment_1634660391uYJQcvJ5F4wOE2z5Fxws30.jpg

Pobierz
  • 23
  • Odpowiedz
@krzywy_kanister: ja nigdzie nie napisałem, że oczekuje gwarancji prędkości minimalnej. znam zapisy umowy a jedyne czego się czepiam, to świadczenie usługi tak niskiej jakości, kiedy to prędkość internetu przez ponad połowe okresu rozliczeniowego nie nadaje się do korzystania. co do zmiany łącza na kablowe się nie wypowiadam, bo żaden usługodawca w moim mieście nie świadczy w mojej okolicy takiej opcji (mieszkam w domu), więc nie mam na to wpływu
  • Odpowiedz
@Chojrack: Masz wplyw, mozesz zrezygnowac z internetu komorkowego. Skoro znasz zapis dlaczego sie czepiasz, swoja droga czegos czego nikt ci nigdy nie zagwarantuje z internet komorkowym. Tak jak napisalem, jak nadajnik ma dzialac jesli wszyscy w okolicy mama internet jeszcze w ramach pakietu, nie skonczyl im sie limit... Ludzie rzucaja sie na internet komorkowy jak stacjonarny, czesto jest wlasnie taki efekt.
  • Odpowiedz
@krzywy_kanister: tak jak napisałem, nie mogę zrezygnować z internetu, bo potrzebuję go m.in. do wykonywania zawodu, żadna firma nie podłączy też mnie do internetu stacjonarnego ani światłowodu ¯\_(ツ)_/¯ jeśli firma nie jest w stanie obsłużyć wszystkich użytkowników w należyty sposób, to nie powinna świadczyć usługi, a przynajmniej nie proponować i podłączać kolejnych osób do sieci w tej okolicy
  • Odpowiedz