Wpis z mikrobloga

@mietek_zul Ależ pasuje ( ͡º ͜ʖ͡º) To wzmacnia rasizm, według google tylko biała kobieta może być szczęśliwa co dyskryminuje osoby o odmiennym kolorze skóry, prawda?
@mietek_zul

czytając takie wpisy wydaje mi sie ze Wspolczesna technologia dyskryminuje osoby o iq < 50 bo nie wiedza jak działa wyszukiwarka internetowa

Idealnie się łapiesz pod ten komentarz, to są algorytmy wyszukiwania. I między innymi dzięki nim wyświetlają Ci się takie strony a nie inne :)
@Fako: skomentowałem ten wpis bo jestem programistą od x lat i wiem jak działają wyszukiwarki, a nie żeby się wdawać w wojenki ideologiczne, mam zasadę żeby się nie wdawać w dyskusje o szambie na wykopie którą tu nagiąłem bo jest związane z moim zawodem, ale dzięki takim osobom jak Ty widzę że nadal nie warto uświadamiać ludzi którzy podają nietrafione przykłady. ps, do takich rzeczy się używa okna incognito albo innej
@mietek_zul A doczytałeś, że tu chodzi o Google? I chyba w takim razie nie będzie to dla Ciebie problemem oświecić ciemny lud i napisać krótki referacik o tym jak działają przeglądarki na przykładzie Google i dlaczego wyniki wyszukiwania są takie a nie inne i dlaczego na innych przeglądarkach mogą być różne, prawda panie programisto od x lat?