Aktywne Wpisy
assninja +373
Oho grubasy znowu coś stękają że im za ciepło xD
Lato to same zalety:
- mniejsze rachunki za ogrzewanie
- dłuższy dzień, dłużej jest jasno
Lato to same zalety:
- mniejsze rachunki za ogrzewanie
- dłuższy dzień, dłużej jest jasno
‼Uwaga Bardzo Pilne Zaginęła Daria Gąsiorek , 16 lat‼
#morag #warminskomazurskie #gdansk #gdynia #sopot #trojmiasto #pomorskie #calapolska
❗️❌Bardzo wszystkich prosimy o maksymalną ilość udostępnień postu , istnieje realne prawdopodobieństwo , że zdrowie lub życie zaginionej może być zagrożone - jak przypuszczają bliscy zaginionej biorąc pod uwagę fakt , że ostatnie połączenie telefoniczne (przez Kamerkę) z Darią zakończyło się tym , że ktoś wyrwał jej telefon z ręki nastolatka może aktualnie być aktualnie przetrzymywana wbrew własnej woli oraz może być odurzana narkotykami❗️❌
⚠️Dari
#morag #warminskomazurskie #gdansk #gdynia #sopot #trojmiasto #pomorskie #calapolska
❗️❌Bardzo wszystkich prosimy o maksymalną ilość udostępnień postu , istnieje realne prawdopodobieństwo , że zdrowie lub życie zaginionej może być zagrożone - jak przypuszczają bliscy zaginionej biorąc pod uwagę fakt , że ostatnie połączenie telefoniczne (przez Kamerkę) z Darią zakończyło się tym , że ktoś wyrwał jej telefon z ręki nastolatka może aktualnie być aktualnie przetrzymywana wbrew własnej woli oraz może być odurzana narkotykami❗️❌
⚠️Dari
Stwierdzam jednak, że chyba zacznę publikować pod osobnym tagiem (może #szukaniepracy ?), bo moje poszukiwania są coraz ciekawsze!
Dziś odbyły się "giełda pracy i przedsiębiorczości". Dwa piętra ludzi, 75 wystawców. Ścisk, duchota i pot spod pach. Nirvana polujących na darmowe gadżety i firmowe długopisy
Jak dla mnie - TRAGEDIA!
Przez półtorej godziny zostawiłem swoje CV tylko w trzech miejscach...
Wystawca nr. 1 - Jesteśmy prężnie rozwijającą się firmą, o ugruntowanej pozycji na rynku bla bla bla
przepraszam, a czy macie Państwo zapotrzebowanie na specjalistów po moim kierunku?
W1 - Yyyyy no niby tak, ale w tej chwili nikogo nie zatrudniamy!
to co Państwo tu robią?
W1 - ...
Podchodzę do W2, widzę że mają ofertę pracy w sam raz dla mnie! Yes!
W2 - Nie nie, proszę nie patrzyć na tą ofertę, ona jest nieaktualna!
Ta druga też jest nieaktualna! One tu tak poglądowo wiszą.
Proszę obserwować nasze wuwuwu, tam wrzucamy oferty.
W3 ma ze sobą sztab ludzi gadających jak najęci.
W3 - nasz program staży i praktyk pozwala na sprawdzenie gdzie pracownik najlepiej się odnajdzie, a nasz automat do kawy jest najlepszy na świecie!
Aha, super - a czy aktualnie prowadzicie Państwo nabór?
W3 - cały rok prowadzimy nabór!
To znaczy, niech Pan złoży swoją aplikację na naszej platformie internetowej, a my w marcu/kwietniu dopasujemy Pana do ofert które wtedy się (ewentualnie) pojawią.
W4, duży dostawca rozwiązań z elektryki, automatyki, energetyki, etc. Sześciu gości pod krawatem zachęca młodych ludzi do podejścia do ich stanowiska. Niestety, wszyscy są z pionu software i przyszli dziś polować tylko i wyłącznie na programistów.
I tak w koło Macieju! Festiwal dla programistów wszelkiej maści. (nie zna Pani pythona?! Co tam, w tydzień Panią nauczymyYyy to znaczy, liczę że Pani się go sama w tydzień nauczy) Kupa wystawców którzy nic nie oferują, albo odsyłają do swoich stron internetowych, ze trzy urzędy pracy i garść studenckich kół naukowych.
I tylko jedna Pani była jakaś taka inna... Zaczepiła mnie, przywitała się ze mną po angielsku i zapytała czego szukam na targach. Po chwili rozmowy poprosiła o moje CV (napisane w języku Shakespeare'a) a w rewanżu dała swoją wizytówkę. Myślałem że ten cały angielski, to tylko taki test, sprawdzenie jak kandydat nim włada. Jednak wizytówka zidentyfikowała ją jako rodowitą Czeszkę :)
Szkoda że najbardziej owocna rozmowa z potencjalnym pracodawcą, była z przedstawicielem zza granicy! :(
No i liczyć na łud szczęścia bo to też się liczy niestety, wstrzelić
@UczciwyCygan: Przepraszam za #grammarnazi ale łut, nie łud :) A co do LM i CV - masz sto procent