Aktywne Wpisy
spirityfree +40
Duża ilość partnerów seksualnych do około 30 roku życia jest różnie postrzegana zależnie od płci. Kobiety określa się puszczalskimi a mężczyzn zdobywcami gdzie tak naprawdę w większości po obu stronach chodzi o jedno - przyjemność. Płeć niczego nie zmienia. Śmiejecie się z Julek, które po 30 chcą szukać stabilnych relacji gdzie sporo mężczyzn, którzy odnajdują się w relacjach międzyludzkich ma dokładnie tak samo. W czym tkwi problem? W męskiej hipokryzji. Facet może
mirko_anonim +3
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mam 35 lat. Od 3 lat, z różnych powodów jestem sama. Kilka tygodni temu postanowiłam zarejestrować się na portal randkowy. Poznałam mężczyznę, z którym świetnie się dogaduję, wizualnie też sobie odpowiadamy. Rozmawiamy bardzo często i na przeróżne tematy. W zeszłym tygodniu wyznał, że ma żonę i właściwie nie szuka niczego poważnego. Normalnie zerwałabym znajomość, bo nigdy nawet nie myślałam o zajętych mężczyznach, ale w nim jest coś co mnie
Mam 35 lat. Od 3 lat, z różnych powodów jestem sama. Kilka tygodni temu postanowiłam zarejestrować się na portal randkowy. Poznałam mężczyznę, z którym świetnie się dogaduję, wizualnie też sobie odpowiadamy. Rozmawiamy bardzo często i na przeróżne tematy. W zeszłym tygodniu wyznał, że ma żonę i właściwie nie szuka niczego poważnego. Normalnie zerwałabym znajomość, bo nigdy nawet nie myślałam o zajętych mężczyznach, ale w nim jest coś co mnie
When do you have to register?
If at any time, your business turnover for the previous 12 months exceeds the current VAT threshold level (currently £85,000 from 1st April 2021), then your company must register for VAT.
To znaczy że przy mniejszych obrotach mogę zrezygnować z rozliczania vatu i płacić jedynie podatek dochodowy? Jeżeli tak to w jaki sposób byłby on liczony przy braku faktur a jedynie paragonach? Od całości obrotu? To chyba bez sensu bo wtedy w moment wchodzę w próg 40% xD
Pozwolę sobie zawołać @BlackTabby bo pamiętam, że otwierasz biznes z własną księgowością tutaj, pomóż koledze z mirko, a obiecuję, że jak mi wypali to będę się rozliczał u Ciebie :D
Ja tak kupowałem używaną elektronikę za tysiące funtów i nie było problemów, koledzy również.
@BlackTabby: ja mowie o zakupie towaru do sprzedazy bez faktury
A jak biore rachunek, to co ma na nim byc? Bo skoro moga byc rachunki, to ide sobie do tego morrisona i robie zakupy i przeciez tam nie ma zadnych moich danych firmy. Czym to sie rozni od tego ze platnosci dokonalem cyfrowo i mam potwierdzenie jej dokonania z
Disco - discord, taki komunikator ale tu też mogę się dostosować, jak jesteś z londynu to i możemy na żywo pogadać jak wolisz, mi to rybka :)