Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 836
Argumenty za ochrzczeniem dziecka według teściowej:

1. Jak inne dzieci będą szły do komunii, a ona nie, to będzie jej smutno
2. To katolicki kraj wiec trzeba chrzcić dzieci
3. Wy jesteście ochrzczeni
4. W Boga nie wierzycie, bo go nie widzieliście. A w Mieszka I wierzycie, chociaż też go nie widzieliście

lol
#chrzescijanstwo
  • 51
  • Odpowiedz
Nawet będzie mógł/a się pochwalić wśród reszty rówieśników, co robiło kiedy oni biegali w białych sukienkach.

@Rski: to już nei te czasy że każdy dzieciak idzie #!$%@? wafla, może się okazac że połowa klasy nie pójdzie
  • Odpowiedz
@Rski: niby tak ale nie do konca. Pomysl fajny ale mysle, ze i tak po powrocie do szkoly i na widok licytujacych sie rowniesnik co kto dostal, hehe mati za wczesnie kleknal ecetera bylo by mu zal. To jest tak jak twoje ziomki jada na jakas kolonie do pcimia, ty z rodzicami do disneylandu ale i tak wglebi duszy chcialbys byc na tej koloni z ziomkami robic se jaja :) przynajmniej
  • Odpowiedz
@maruch: kurcze też przechodziłem przez to ze swoją rodziną. Był ślub cywilny dziecko bez chrztu i ciężko im było to przeżyć. Moja matka ciągle powtarza że w końcu może coś zrozumiem ale mnie nie ma w kościele bo ja właśnie coś zrozumiałem czego oni pojąć nie mogą, a może i nigdy nie pojmą.
  • Odpowiedz
@maruch: Pamiętam jak szłam do komunii w ogóle nie widząc w tym sensu, poza tym, że wszyscy to robią, więc ja też pewnie powinnam. Nie było to dla mnie w ogóle żadne przeżycie religijne, bo odkąd zaczęłam chodzić do kościoła mając 7 lat od razu stwierdziłam, że nie wierzę w to co tam mówią, a inni w kościele pewnie też w to nie wierzą, bo przecież nie ma to sensu, i
  • Odpowiedz