Wpis z mikrobloga

Switch ma już może kompatybilność wsteczną z Wii i Wii U? Zastanawiam się nad zakupem, jako jeden z prezentów na urodziny, właśnie nad nowym modelem.

A jeśli nie ma kompatybilności, to jakieś gry ze starszych konsol dostały porty/remastery? Chodzi mi głównie o Mario, lata temu na emulatorze ogrywałem jakiegoś Mariana z Wii i bawiłem się świetnie, chętnie ograłbym ponownie na Pstryczku.

#nintendoswitch #switch #wii #wiiu
  • 10
@Lookazz: kompatybilnosci nie ma. Gierki sa remasterowane/portowane i przenoszone na Switcha w pelnych cenach premierowek, wiec trzymaj sie za portfel. Z Wii przeniesiono na pewno Mario Galaxy oraz Zeldę Skyward Sword. Z WiiU praktycznie przeniesiono wszystkie najlepsze tytuly 1st party poza nielicznymi wyjatkami, ale tez placisz pelne ceny, czyli dalej te gry jako uzywki sa warte 150-170 zl.

Ze starszymi tytulami jest lepiej, bo wykupujesz online za 80 zl/rok (legitnie) albo
@yeloneck: xD myślałem, że może się coś przez lata zmieniło, ale widać nie.

@piotrveyner: dzięki. Znalazłem tytuł, który wtedy ogrywałem na emulatorze: New Super Mario Bros. Wii - z tego co widzę, to nie dostał wersji na Switcha ()
@Fleks: no właśnie, to odsłona z Wii U, a już mi zrobiłeś nadzieję, że coś źle zrozumiałem, i że ta wersja Deluxe ma także w sobie grę z Wii ¯\_(ツ)_/¯