Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Cześć mam 21 lat, studiuje. Od jakiegoś czasu mam ogromny problem z koncentracją i uczeniem sie. Bardzo sie tym przejmuje bo boje sie ze sobie nie poradze, od młodych lat pije duże ilości alkoholu 16 lat. Przeczytałem w internecie że osoby które piją w młodym wieku często mają właśnie takie skutki, również mam problem z wahaniami nastroju. Prosze o pomoc nie wiem czy sobie poradze, czy można to jakoś odwrócić chciałbym wrócić do czasu kiedy nie byłem jeszcze tak zniszczony alkoholem #alkoholizm #depresja ##!$%@? #pytaniedoeksperta #pytanie

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #615b3b06a79974000aff5ac6
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
  • 16
  • Odpowiedz
Proponuję Ci na próbę wziąć do poczytania książkę z tematyki, która Cię interesuje. Po sobie po mogę powiedzieć, że tak miałem z materiałem, który mnie nudził lub mało albo wcale nie interesował
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@AnonimoweMirkoWyznania:
Jakiś czas temu spotkałem kolegę ze szkolnej ławki (podstawówka i technikum) który też pił od młodości.
Gość który był kumaty porostu cofnął się w rozwoju.
Albo pij więcej, albo przestań.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@AnonimoweMirkoWyznania: zacznij brac aszwagande, a kiedy musisz się uczyć to nie pij. Jak sesja to miesiąc bez chlania. Jak kolokwium, parę dni. Jak już się boisz, że faktycznie alkohol, to go rzuć w cholerę.
  • Odpowiedz
@shaelix92: wystarczy że wnętrzności upośledził i pozamiatane, wystarczy że wnętrzności nie przyswajają jakiś rzeczy albo bardzo słabo, możesz wtedy jeść i srać i nic z tego nie mieć, organizm nie działa już normalnie, wystarczy zrobić kilka razy ostre maratony alko i do końca życia żyjesz z upośledzonym układem pokarmowym, a to wszystko przekłada się na twoje samopoczucie i całe życie. Tak samo jest z paleniem papierosów same papierosy w sobie nie
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania:

Skutek

Od jakiegoś czasu mam ogromny problem z koncentracją i uczeniem sie.

Przyczyna

Bardzo sie tym przejmuje bo boje sie ze sobie nie poradze,

Zle rozwiazanie

od młodych lat pije duże ilości alkoholu 16 lat.

Dobre rozwiazanie

Prosze o pomoc nie wiem czy sobie poradze

- psycholog... (jezeli problemem jest stres)
- ...i terapia uzaleznien (jezeli jeszcze wiekszym problemem jest naduzywanie alkoholu)
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: ja 6 lat dzień w dzień po 4 piwa łoiłem, na imprezie co prawda max 300-400 w zależności od jej długości i #!$%@? nic mi nie było. Wg mnie trochę sobie wmawiasz, ale każdy powód jest dobry by przestać pić. Zgonów w całym życiu miałem 2. Czyli rozumiem masz problem z zachowaniem. Odstaw alko, zacznij dobrze się odżywiać i wszystko wróci do normy. Załatw sobie antydepresanty, pomogą.
  • Odpowiedz