Wpis z mikrobloga

Śmieszy mnie te wskazywanie paczkomatów jako doskonały przykład innowacyjności przedsiębiorców.
Metalowa skrzynka z zamkiem elektronicznym, łał, normalnie science fiction xDDD.

Szkoda tylko, że innowacyjność nie dotyka już strony pracowniczej i tam mamy odwieczne, kapitalistyczne #!$%@? robotników: nieludzkie godziny, słabe płace, brak ochrony ich praw, umowy śmieciowe i nieadekwatny do pełnionych obowiązków wymóg prowadzenia jednoosobowych działalności gospodarczych.

#paczkomaty #antykapitalizm #bekazprawakow #przedsiebiorczosc
Pobierz throwaway2137 - Śmieszy mnie te wskazywanie paczkomatów jako doskonały przykład innow...
źródło: comment_1633354096LxhOcgYI0A7c4xk02hwVsA.jpg
  • 41
via Wykop Mobilny (Android)
  • 13
@throwaway2137: tylko że ogółem inPost ma 100% zatrudnienia na UoP. To że kontrahenci "zatrudniają" na umowy cywilnoprawne, to już kwestia rynku, gdzie czasem trzeba X, czasem 70%X a czasem 250%X gdzie X to liczba dostawców/obsługi dostaw.

Sam paczkomat jako urządzenie to rigcz nad rigcze. Odbieram kiedy chce, nie muszę stać w kolejkach, przesyłka tania bo kurier jedzie w 1 ustalone z góry miejsce z dziesiątkami paczek, no i jest to bezpieczniejsze
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@throwaway2137: no i ogółem jestem lewakiem i pluje na fanatyków kapitalizmu, ale jak ktoś produkuję takie gówno chochoły, to wstydzę się, że takie osoby są ze mną w jednej grupie poglądowej.
@throwaway2137: ciężko byłoby mi wskazać nowość w przestrzeni publicznej która zrobiła na mnie większe wrażenie niż paczkomat. Od kiedy mają wysyłanie bez etykiet to już bajka. Nie ma dostawy do paczkomatu? Nie kupuje. Zwroty przez paczkomat działają lepiej niż w sklepie. Chcesz coś nadać? Klikasz a aplikacji skanujesz kod wkaldasz do skrytki i nara. Nadasz/odbierasz w weekend? Zapraszamy! Najbliższa mi poczta jest otwarta w tak porąbanych godzinach że zawsze musze sprawdzić