Wpis z mikrobloga

OMG. Dobra, ale bezdyskusyjnie prawo tutaj wymaga zmiany, jeśli wciąż to poniżej jest możliwe (2007).
Polska i podejście do zwierząt:

Umorzono również wątek znęcania się nad zwierzętami: "Prokurator uznał, że współżycie ze zwierzęciem, o ile nie zagraża jego życiu ani zdrowiu, nie jest ani znęcaniem, ani okrutnym traktowaniem ani rażącym zaniedbaniem zwierząt" - czytam w tym samym źródle. Chodziło o to, że w tym samym, internetowym środowisku wynajmowano nawet zwierzęta, specjalnie szkolone dla potrzeb seksualnego zaspakajania "zamawiających".

http://prawo.vagla.pl/node/7033

Mam nadzieję, że na konferencji dotyczącej bezpieczeństwa wolno publicznie prezentować zdjęcia/nagrania tego, co jest zagrożeniem. Jeśli nie można, uważam to za niebezpieczną aberrację i mam nadzieję, że zmienią prawo (znając PiS, dowiemy się, że już to zrobili XD).

Po drugie, nasze tuzy powinny ustalić spotkanie z Łotwą, która też znalazła pedofilię na telefonach (o innych zawartościach nic nie wiem). Bo solo to ich można uwalić natychmiast choćby przez de facto ułaskawionego przestępcę w składzie tuzów. Łotwa ma 384 osoby, nie piszą ile z nich sprawdzili.

Moje przewidywania na najbliższe kilka tygodni: jak już kraje multi-kulti ustalą retorykę, to będą zdawkowo traktować temat pedofilii na telefonach imigrantów, ale grzać w opór fakt, że przy zoofili właściciel telefonu/karty nie był uczestnikiem. Pedofilia będzie sprowadzona do "nie mamy danych"/"na razie mówimy o..." itd.

Niebezpieczną stroną jest normalizacja posiadania tzw. dewiacji na telefonie. Wmawianie, że każdy nastolatek ją posiada, że to powszechne itd.
#imigranci #uchodzcy #4konserwy #islam
  • 8
Ale niekoniecznie są muzułmanami. Czy jeśli będziesz pisał o Polaku w Egipcie to otagujesz katolicyzm?

Przecież to zupełnie bez sensu

@Paula_pi: Nie, bo u nas w kraju jest rozdział religii od prawa. A jeśli, to tag chrześcijaństwo.