Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 16
Byłem w weekend na szkoleniu (odnośnie bezpieczeństwa na statku). Miałem tam jeden wykład z strażakiem PSP. To co nam (uczestnikom kursu) powiedział przebiło wszystko co ostatnio usłyszałem. Jakiś #przegryw postanowił podpalić sobie dom a następnie powiesić się.

Biorący w akcji strażak PSP znalazł wisielca i jakimś cudem (dokoła był szalejący pożar) ściągnął go z tej liny oraz uratował mu życie.

Na tym sprawa się jednak nie skończyła. Nasz przegryw po 4 miesiącach poszedł do prokuratury i oskarżył strażaka biorącego udział w akcji o to, że ten ściągnął go nieumiejętnie z szubienicy i ten ma teraz ślad szyi do końca życia.

Sprawa jest w toku a strażaka tymczasowo zawieszono.

Takie akcje tylko w Polsce...

#polska #przegryw #depresja #ciekawostki #prawo
Pobierz Caracas - Byłem w weekend na szkoleniu (odnośnie bezpieczeństwa na statku). Miałem ta...
źródło: comment_16326738585FiJtCLrC9hCw0QMLKdyX5.jpg
  • 13
@Caracas:
Facet zupełnie niepotrzebnie ratował wisielca, a teraz się dziwi, że tamten się mści jak może? Nie zdziwiłbym się, gdyby "przegryw" miał zupełnie #!$%@? na brzydki ślad na szyi i tylko korzystał z okazji, żeby dojechać nieproszonego "bohatera" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Caracas ale idiotów tutaj wysypało w komentarzach

Zgodnie z przepisami Kodeksu karnego, nieudzielenie pomocy osobie, która znajduje się w stanie zagrożenia życia lub wystąpienia ciężkiego uszczerbku na zdrowiu, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

Dodatkowo, ratowanie życia jest to nieodłączna część pracy strażaka. Już widzę, jak ktokolwiek wisielca zostawia bez pomocy xD