Wpis z mikrobloga

Mój Ender jest za głośny i muszę go wyciszyć. Aktualnie mam stockowego totalnie. Chce wymienić płytę główną i wybór padł na SKR Mini 2 lub SKR mini i wybrać jakieś Stepsticki tyle że nie wiem czy jest sens kupować SKR 2 i osobno step sticki (jak tak to jakie najlepsze TMC2209? )

Podoba mi się jeszcze bajer z "closed loop driver board" i pytanie to siędaje na wszystkie silniki czy tylko na extruder?

Co polecacie ogarnąć? Aktualnie jestem z wydruków zadowolony brakuje w sumie tylko wifi i może warto podłaczyć raspberry pi 3 które leży i się kurzy?

Ps. Zdjęcie dla przyciągnięcia uwagi ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#ender3 #druk3d #drukarki3d
bi-tek - Mój Ender jest za głośny i muszę go wyciszyć. Aktualnie mam stockowego total...

źródło: comment_1632652259412GJM6y0BA0u1mKxNIogJ.jpg

Pobierz
  • 7
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@bi-tek: a ja powiem bierz z wymiennymi stukami
Bo jak padnie wymieniasz jeden a nie płytę

Co do loopa to o ile to jest to co myślę to lepiej by to była jak by była na innych silnikach nie na ekstruderze

Choć z drugiej strony jest zbędny ten gadżet
@bsl: Potrafię wymienić coś takiego albo znam kogoś kto potrafi :D Ogólnie z moim enderem przez te 2-3 lata nic się nie stało i liczę po cichu że też tak bedzie.

Ale gdybym kupił z wimiennymi stickami to jakie polecasz konkretnie? Druga sprawa czy jest sens zakładanie tego na silnik stołu na dzien dobry ? I potem np osi po której porusza się exdruder (nigdy nie pamietam czy to jest X