Wpis z mikrobloga

@Lutonn Nie będzie jako takich, tylko okresowo, kilkudniowe. Tylko kwarantanny i będzie ich coraz mniej

A uczelnie zaczynają zabezpieczać się przed kwarantanna jak firmy rok temu, regulaminami
@Lutonn: Decyzja czy zamkną szkoły już nie zależy do końca tylkol od rządu, skoro dyrekcja stwierdzi, że zamykają szkole/uczelnie, to dopiero.
Z drugiej strony ostatnie dwa lata pokazały jak decyzję sid szybko zmieniają, więc nic nie wiadomo :)
@Lutonn Tu masz artykuł. Chyba nie sądzisz, że chodzi o bezpieczeństwo? To ma być dupochron jak w firmach przed wysłaniem wszystkich na kwarantanne. To jest pierwsze pytanie sanepidu, czy są wprowadzone środki bezpieczeństwa. Jak są, to elo, idziemy dalej. Jak jest w rzeczywistości, to oczywiście nikt nie sprawdza

https://www.eska.pl/krakow/rok-akademicki-2021-22-obowiazkowe-maseczki-na-uczelni-sa-nowe-zalecenia-w-zwiazku-pandemia-koronawirusa-aa-ZByY-6r4j-b7AA.html
@Bagieta997 ten komunistyczny uniwersytet, który sama kończyłam 20 lat temu nie jest jedyny w Polsce. Macie tam teraz z Radziem za dobrze ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jak dla mnie takie kierunki jak politologia, to w ogóle powinny być zdalne
@taktoto: ja tam nie studiuje na szczęście ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ale na innych uczelniach wydziały które są otwierane stacjonarnie nie mogą się przekształcić na hybrydę, na pwr mam 150 osób na wykładzie w za małej sali a zaraz po tym wykładzie są laby, więc raczej przejdziemy na zdalne