Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2246
Zgodnie z pomysłem jednego Mireczków zakładam nowy tag gdzie będę wstawiał budynki Nadleśnictw w Polsce ( ͡° ͜ʖ ͡°).

#rezydencjelasowpanstwowych

Zaczynam dziś bardzo skromnym budynkiem. Uważam, że nie można od razu wejść jak dzik w paśnik.

1. Nadleśnictwo Wejherowo

Zdjęcia środka w komentarzach - bardzo polecam!! ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jak możemy przeczytać:
"Projekt został wykonany na zlecenie Nadleśnictwa Wejherowo. Wnętrze zaprojektowane zostało w stylu nowoczesnym, ale nawiązujące do charakteru i misji instytucji. Dominującym materiałem w całym obiekcie jest drewno, które użyto do dekoracji ścian a także do budowy szafek łazienkowych i kabin. Na wyjątkową uwagę zasługuje zaprojektowana sala konferencyjna, która jest bardzo widowiskowa, ale jednocześnie funkcjonalna."

A jak tam wasze meble z Ikei?

#ciekawostki #polska #administracja #pracbaza
Caracas - Zgodnie z pomysłem jednego Mireczków zakładam nowy tag gdzie będę wstawiał ...

źródło: comment_163220660652ytxHyqlwY9gee1V39O0m.jpg

Pobierz
  • 180
  • Odpowiedz
@mikkeboss: stare nadleśnictwo było znacznie lepsze niż ten nowy budynek. No ale poszedł jakiś wał że to stary budynek bla bla bla i się nie nadaje, wybudowano nowy a stary...no cóż będzie hotel czy coś takiego
  • Odpowiedz
  • 1
@Caracas: Dziwne to rozumowanie na wikop. Polityki złe bo kradną a spółka państwowa generująca sztuczne koszty by mniej wpłacić do budżetu to już jest ok bo ładnie wygląda.
  • Odpowiedz
  • 0
@m0rgi: aha. To lepiej wydać Twoim zdaniem kasę na siłę żeby wydać tak?

Nie lepiej żeby państwo wyremontowało za to kilka oddziałów w szpitalach?
  • Odpowiedz
@Caracas: całkiem ładne, ale i tak h..jowej pensji w lasach państwowych to nie wynagrodzi, chociaż ludzi z tej branży których znam jedmak nie przez pieniądze ciągnie do tej branży.
  • Odpowiedz
@Caracas: Oszczędzaniem drewna byłoby ograniczenie wywozów pełnych tirów całych pni. To byłoby też normalne podejście do gospodarki surowcowej, i ogólnie do gospodarki. No ale cóż, taki mamy kraj, jak nasze podejście do zasobów ziemii :)
  • Odpowiedz
@danoxide: @olasty: ok. Działam w branży projektowej i powiem, że ...Ok Ktoś zapłacił za projekt. Dlatego wygląda to na jakieś fajerwerki... W rzeczywistości nie jest to aż tak astronomicznie drogie(pomijając konferencje, stoły i fotele) wszystkim oburzonym uświadomie że cała budżetówka tak działa, piszesz projekt, bierzesz kredyt( niemieckim, francuski,włoskim banku) i dostajesz dofa. Później wszyscy wpisują do budżetu jakieś chore pozycje, projekt rośnie do kilku baniek, zostaje przyklepany a później społeczeństwo
  • Odpowiedz
  • 0
@mpetrumnigrum zwrot za 100 lat ale LP dostały w posiadanie lasy też 100 letnie nic nie sądziły od początku aby dopiero wyciąć za 100. Więc bilans powinien być na 0 lub prawidłowo powinno się sądzić więcej niż wycinać i chyba tak jest.
  • Odpowiedz