Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@stackhouse: java (serio, nadrobiła sporo dystansu do alternatyw chociaż pewnych rzeczy prawdopodobnie nigdy nie nadrobi jak choćby pozbycie się nulla)/kotlin.
Scala jest IMO mniej ergonomiczna pod pewnymi kwestiami, gorsze zarządzanie zależnościami, momentami dobijający czas kompilacji, implicity (jak skopiujesz fragmemt javy/kotlina to na 90% IDE dorzuci dobre importy, ze scala jak nie wiesz jakich implicitów potrzebujesz to może być ciężko się dowiedzieć ( ͡° ͜ʖ ͡°)), taka
  • Odpowiedz
@GotoFinal: @jaca_66:

Może dlatego nie próbowałem mówić co jest lepsze tylko pozostawiłem decyzję OPowi? Przestałem bawić się we flame-wary językowe dobrych kilka lat temu.

regexp też jest potężny, tylko jak już raz napiszesz potężnego regexpa to nikt inny
  • Odpowiedz
@Krever: połowe tych punktów to sobie dopowiedziałes sam... a nie z tego co ja napisałem.

Wiec zaczynajac od twoich dziwnych pomysłów:

No i? Nadal ma swoje zastosowania.

Nie powiedziałem że nie ma, ale nie używasz cały czas np do parsowania
  • Odpowiedz
@stackhouse: @GotoFinal Tylko Java bo najmniej zaśmiecona. Ciekawe co kotlin zrobi z całym tym syfem jaka data classy, async await jak wjeda wirtualne wątki i Valhalla XD. Już teraz jest problem z recordami z Javy 16 a tym co jest w kotlinie (recordy sa zoptymalizowane w jvm a data class z kotlina to syntax sugar). Za jakiś czas kotlin to będzie tylko i wyłącznie Android i nic więcej, zresztą
  • Odpowiedz