@Stev3: z takim osprzętem rozumiem, że chcesz robić OC, także za rozsądny pieniądz można dostać takie cudo, robią 2k MHZ CL9 /2200 CL10, co za te pieniądze jest bardzo okejoszkowym wynikiem. A RAMy teraz pieruńsko drogie.
Anyway przypominam tylko, że do grania lepiej zainwestować w i5 a reszte dorzucić do czegoś innego.
@relik39: Mam właśnie dylemat bo gram bardzo sporo zwłaszcza w fps-y. Cały dzień szukam czegoś co by było by dobre i nie przepłacone ;/ W oc będę się bawił ale doraźnie. To ta płyta + i5 i do ramu dorzucić
@Stev3: no to i5 4670K, jakieś w miare ogarnięte mobo (co weźmiesz powyżej 400 zł na Z87 sie nada), reszte inwestujesz w grafikę i cieszysz się z efektów. Więcej niż 8GB nie ładuj bo 1) jest drogo 2) i tak sie póki co nie przyda jakoś specjalnie, jak już masz grafike to zainwestuj w SSD.
@relik39: mam ssd 120 GB i HD7970ghz i resztę rzeczy. Potrzeba mi tylko Mobo cpu ram. Dzieki za nakierowanie na dobra drogę bo po co przepłacać. Wezmę to mobo z tym i5 4670K + Ballistix Tactical 8GB
Anyway przypominam tylko, że do grania lepiej zainwestować w i5 a reszte dorzucić do czegoś innego.
Jakby mnie tu przypadkiem nie było to chyba byś musiał jednak szukać pomocy gdzieś indziej :P
@Stev3: