Wpis z mikrobloga

Dobry ( ͡° ͜ʖ ͡°) zrobiłem kiedyś żelkowe ciasto w sumie to już 4 lata minęły więc postanowiłem odkopać troche przepis, czas na wersje v2 ( )

Więc od początku ʕʔ

W dwóch szklankach gorącej wody rozpuszczamy dwie cytrynowe galaretki, dodajemy pół szklanki cukru i mieszany z serem z wiaderka
Do masy serowej dajemy żelki w ilości wedle uznania ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

Masę wylewamy na biszkopty ułożone na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub folią spożywczą, układamy warstwę biszkoptów i odstawiamy do zastygnięcia

Warstwę biszkoptów smarujemy 1 litrem ubitej 36% śmietany z trzema łyżkami cukru i obsypujemy z wierzchu żelkami ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Najlepiej dać teraz całości chwilę bo biszkopty powinny trochę zmięknąć, a ser i śmietana stężeć, dlatego dobrze jest włożyć ciasto do lodówki na noc

Czas przygotowania (nie licząc czasu w lodówce i zastygania galaretki ( ͡~ ͜ʖ ͡°) ) max 1h

Smacznego


Cały proces tworzenia w pierwszym komentarzu ( )

#pieczzwykopem #ciasto #gotujzwykopem #gusto #zelki #kuchnia #tworczoscwlasna
Pobierz Ritycho - Dobry ( ͡° ͜ʖ ͡°) zrobiłem kiedyś żelkowe ciasto w sumie to już 4 lata minę...
źródło: comment_16312574369lasJV4HKV2XFFWVvOAKPJ.jpg
  • 7