Wpis z mikrobloga

Dawno się nie rekrutowałem, ale jak podajecie ile chcecie zarabiać to jest kwota, za którą się zgodzicie czy trochę więcej?
Zastanawiam czy się pracodawcy tę kwotę jeszcze negocjują i dają ofertę od siebie czy jednak jak za dużo się zażąda to nara.
#programista15k #pracait
  • 5
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@DreqX: zazwyczaj jest to finalna kwota i dostaniesz tak/nie, ja bym dał w ciemno kilka tys więcej na wszelki wypadek, zawsze łatwiej się negocjuje w dół( ͡° ͜ʖ ͡°)
@DreqX: Różnie to wygląda. Przy negocjowaniu podwyżki jest łatwiej. Miałem szefa który zawsze dawał połowę tego co chciałeś. Więc jak już to wiedziałeś, to to co chciałeś razy 2 i gitara ( ͡ ͜ʖ ͡)

Co do rozmów to zawsze daję trochę więcej. Jeśli będą negocjować to zawsze możesz zejść. A jeśli się zgodzą to nie masz odczucia, że mogłeś powiedzieć więcej. ( ͡º ͜
@DreqX: Kwota przy której nie będę miał zahamowani żeby zmienić prace/przyjąć ofertę. Miałem parę razy tak że dawałem kwotę, przechodziłem rekrutacje, ale nie przyjmowałem. Teraz daje taką stawkę żeby nie mieć wątpliwości i mam mniej rekrutacji