Aktywne Wpisy
nad__czlowiek +63
#polityka #neuropa #bekazlewactwa #bekazpisu #ukraina #rosja #wojna
#konfederacja wiele można zarzucić, bo ostatnio Mentzen i kilka osób na listach zrobiło troszkę smrodu - nad czym ubolewam, bo to tylko zniechęci wyborców, a sondaże mieliśmy dobre i realną szansę na niskie podatki i eldorado. Ale nie można zarzucić konfederacji tego, że od samego początku przejrzała uKrainę i jej chore podejście do naszego kraju. Uciskany kraj przez Rosję zamiast grzecznie prosić nas o pomoc,
#konfederacja wiele można zarzucić, bo ostatnio Mentzen i kilka osób na listach zrobiło troszkę smrodu - nad czym ubolewam, bo to tylko zniechęci wyborców, a sondaże mieliśmy dobre i realną szansę na niskie podatki i eldorado. Ale nie można zarzucić konfederacji tego, że od samego początku przejrzała uKrainę i jej chore podejście do naszego kraju. Uciskany kraj przez Rosję zamiast grzecznie prosić nas o pomoc,
kocimietka_BB +26
Jak widać nie tylko faceci mogą być "incelami". Wystarczy zdjęcie przystojnego faceta na aplikacji randkowej i oto co się dzieje w sekcji komentarzy:
Natura.
#p0lka #chad #chadowezycie #logikarozowychpaskow #rozowepaski #przegryw #blackpill #heheszki #natura
Natura.
#p0lka #chad #chadowezycie #logikarozowychpaskow #rozowepaski #przegryw #blackpill #heheszki #natura
Stoję teraz przed kupnem jakiegoś auta i się zastanawiam, ile zarabiają ci wszyscy ludzie jeżdżącymi nowymi furami (w leasingu czy nie, mniejsza o to)? Odkładam co miesiąc 10-15k, używki nie wezmę bo mam dosyć bawienia się w naprawy, a szkoda mi dać więcej niż 70k za coś lepszego niż duster/tipo. A tak to gdzie się nie popatrzy, to każdy nowa fura, niektórzy nawet dwie. Pomijam oczywiście miasta typu Warszawa i Kraków bo tam każdy sra pieniędzmi.
#samochody #pieniadze #polska
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #6138a5039693e7000a2f2c2f
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Wesprzyj projekt
@AnonimoweMirkoWyznania: no nie mniejsza, na ratę leasingu jakiegoś podstawowego bieda-diesla skody czy opla to stać chyba każdego przyzwoicie zarabiającego
Taka nowa Fabia ma ratę 680zł. Niby dużo, ale jak się zarabia już 4k i mieszka razem z partnerem, to wcale nie astronomiczna kwota.
Zresztą sam wolę używaną markę premium jak prawdziwy Polak, mimo że stać mnie na (kupno, nie leasing) jakiejś Dacii, czy Skody
Ten komentarz został dodany przez osobę dodającą wpis (OP)
Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
@AnonimoweMirkoWyznania: przecież odkładanie oszczędności jest dużo trudniejsze niż płacenie raty leasingu
Za gotówkę mało kto kupuje nowe auta, raczej pojedyncze przypadki/wyjątki - i to raczej gdy ktoś dostanie dużą gotówkę w spadku. Nie słyszałem o nikim kto by odłożył 100k na nowe auto odkładając
Znajomi wzięli w grudniu nowa mazdę cx-30, bardzo fajny samochód w prawie full opcji. Po wpłacie własnej rat miesięczna wychodzi 1200zl. Dużo?
Zależy od perspektywy i priorytetów.
Sam się zastanawiam nad zmiana 9 letniego auta na coś nowszego lub nowego na takiej zasadzie jak wyżej… ale mam wewnętrzny
Aktualnie biorąc pod uwagę możliwość wycofania samochodu z leasingu i późniejsza sprzedaż (co mają ukrócić) biorąc samochód w leasing na ~2-3 lata gdy oferta jest dobra możesz wyjść w okolicach zera biorąc